Apelacioni sud : Goranu Džoniću doživotna robija zbog ubistva porodice Đokić

NIŠ
Apelacioni sud odlučio, Goranu Džoniću doživotna robija zbog ubistva porodice Đokić.

Podsetimo, Džoniću je po prvostepenoj presudi određena doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije: prema presudi, trostruko ubistvo izvršio je iz koristoljublja, a rođake je zapalio.


„Petočlano veće Apelacionog suda u Nišu je nakon javne sednice koja je održana dana 17.01.2024.godine, preinačilo presudu Višeg suda u Nišu K.br.9/2023 od 13.06.2023 .godine, u pogledu uračunavanja pritvora u izrečenu kaznu doživotnog zatvora i okrivljenom G.DŽ. u izrečenu kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23.10.2021. godine pa do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora.

U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog G.DŽ. i prvostepena presuda u nepreinačenom delu potvrđena. To je učinjeno radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora, to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Danas, 09.02.2024. godine, Apelacioni sud je spise predmeta, sa odlukom, dostavio Višem sudu u Nišu koji će u najkraćem roku tu odluku dostaviti strankama i svima koji po zakonu odluku treba da prime“, navedeno je na sajtu suda, prenosi N1.(kraj)DN/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare