Apel princeze Katarine povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke

VRANJE

U okviru Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, Fondacija princeze Katarine još jednom je podsetila na izuzetnu važnost preventivnih pregleda za očuvanje zdravlja žena.

U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i kompanijom L’Oreal Balkan, Fondacija je podržala mamografske preglede žena u Vranju.

„Pregledi su obavljeni na mobilnom mamografu, koji je Fondacija princeze Katarine donirala Kliničkom centru Niš, zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Stavros Niarhos. U okviru ove aktivnosti, u Vranju je pregledano više od 560 žena, a testiranje će biti nastavljeno i narednih dana“, saopštila je Fondacija.

„Imajući u vidu činjenicu da je rak dojke najčešći maligni tumor u ženskoj populaciji u Srbiji, moramo skrenuti pažnju na ovu smrtonosnu bolest, ne samo tokom oktobra, već tokom cele godine. Sada više nego ikad, potrebni su nam partneri iz zemlje i inostranstva koji su voljni da se pridruže našim naporima kako bismo osigurali da svaka žena ima pristup obrazovanju, pregledima i lečenju, kao i da dobije podršku i nadu. Drage dame, dođite na preventivni pregled, sačuvajte sebe i svoje zdravlje, zbog sebe i ljudi koji vas mnogo vole”, rekla je princeza Katarina.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare