ANTIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA UGS “NEZAVISNOST”

 

VRANJE

 

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić razgovarao je sa predsednikom i potpredsednikom UGS “Nezavisnost” Branislavom Čankom i Zoranom Stojiljkovićem o restruktuiranju javnih komunalnih preduzeća i novom Zakonu o komunalnim delatnostima.

Čanak je  tokom ovog razgovora rekao da je građanski aktivizam bio izražen u Vranju i u najtežim periodima društva, imajući u vidu da su Vranjanci trepeli sve šokove tranzicije.

Profesor dr Zoran Stojiljković je rekao da je, u ovom momentu u Srbiji, teško govoriti o dostojanstvenom radu i pravima radnika, napominjući da je naša zemlja na samom vrhu u Evropi po strahu zaposlenih od gubitka posla.

Milan Simić, predsednik granskog sindikata JSKD “Nezavisnost” izrazio je zadovoljstvo što je u Vranju postignut dogovor Sindikata komunalnih preduzeća i lokalne samouprave.

Gradonačelnik Zoran Antić je rekao da je grad Vranje među prvim lokalnim zajednicama potpisao Ugovor sa sindikatima u javnim preduzećima i na taj način zaštitio prava radnika, ali i status javne svojine grada.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare