Antić: Nemam šta da mislim o protestima koji su u Vranju najavljeni za petak

VRANJE

Sa pozicije predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije nemam šta da mislim o protestima koji su u Vranju najavljeni za petak jer smo mi deo vladajuće koalicije, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou.

„SPS nema ništa protiv građanskih inicijativa, predloga, čak i protesta ukoliko to ne narušava javni red i mir“, rekao je u četvrtak na Otvorenom danu za medije lider vranjskih socijalista Zoran Antić.

On smatra da po ustavu i zakonu građani imaju pravo da pokreću inicijative, kao i to da iskazuju svoja zadovoljstva i nezadovoljstva.

„SPS i naši članovi neće učestvovati u ovim protestima jer bi to bilo krajnje licemerno pošto smo deo vladajuće većine i u korektnim odnosima sa Srpskom naprednom strankom“, rekao je predsednik vranjskih socijalista.

„Vidim da pojedini lokalni odbori političkih partija podržavaju ove proteste. Sećam se da su neki od njih, 24. aprila 2016. uveče, zajedno sa odborom SNS slavili poraz SPS i odlazak sa funkcije tadašnjeg gradonačelnika Zorana Antića. Zato postavljam pitanje legitimiteta i legaliteta protestovanja od strane tih ljudi“, rekao je Antić.

U Vranju će protestna šetnja „1 od 5 miliona“ protiv režima Aleksandra Vučića prvi put biti održana, u petak, 25. januara u 18 časova u centru grada kod Gradske apoteke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare