Antić : Lavovi i magarci

 

VRANJE

Saopštenjem se danas oglasio i predsedniki Gradske organizacije SPS Vranje Zoran Antić koje, kao i predhodna saopštenja SNS i Branimira Stojačića, prenosimo u integralnoj verziji.

 

“Poštovani predstavnici sredstava javnog informisanja, i poštovane građanke i građani Vranja, povodom ničim izazvanog saopštenja Gradskog odbora SNS Vranje od petka 03.02.2017.godine, osećam potrebu političke i lične prirode da se obratim vranjskoj javnosti iz sledećih razloga:
1. Intervju koji sam dao novinama „Vranjske“, nije saopštenje Gradskog odbora SPS Vranje, već moje lično viđenje jednog toka događaja iz naše političke prošlosti i temeljna politikološka analiza uzroka i posledica određenih političkih događaja u gradu, te ne vidim ni jedan razlog, da se neko krije iza saopštenja Gradskog odbora jedne stranke, već ako ima hrabrosti i smelosti neka to uradi lično i sam.
2. Time, što i dalje, posle svake moje rečenice iznešene u javnosti izdajete saopštenja, jasno govori o tome koliko mi dajete na značaju i koliko se bojite mojih političkih poruka građanima Vranja. Za razliku od Vas, ja se ne krijem iza lažnih profila i statusa na društvenim mrežama, iza nepotpisanih saopštenja, već Vam jasno i glasno i otvoreno kažem, šta iskreno i politički mislim o nomenklaturi koja upravlja vranjskim odborom SNS-a.
3. Zahvaljujem Vam, što ste me uporedili pa makar i virtuelno, sa jednom takvom političkom gromadom i ljudskom veličinom kakav je bio Ernesto Če Gevara, ali uvaženi drug Če i Ja se razlikujemo u ideološkom i političkom poimanju sveta, života i stvarnosti. On je bio komunista i revolucionar, a ja sam socijalista odnosno socijaldemokrata celog svog života. Ovu bi ste distinkciju političku, barem elementarno trebali da znate ukoliko se bavite ozbiljnim političkim radom, ali od vašeg populizma i demagogije kao i idolopoklonstva, Vi ništa drugo i ne vidite.
4. Kada neko u iscrpnom i analitički datom intervjuu, daje ocenu političkih događaja, to draga gospodo naprednjaci nisu žalopojke, kao što Vi kažete, već političko viđenje koje će Vam omogućiti, ukoliko ste ga razumeli, da nešto iz političkog života i naučite. Nigde u intervju nisam pomenuo ni Vatikan, ni Iluminate, ni Masone, ni BND, ni CIA-u, naprotiv imam i te kako veliki broj prijatelja i pod okriljem Rimokatoličke crkve, kao i kod Iluminata, BND- a, CIE, FSB-a i dr. a o Dragoj Braći Masonima i da ne govorim, te kada drugi put upotrebljavate određene termine i izraze, prvo ih dobro proučite i naučite šta znače.
5. Moja „ nejaka levičarska leđa“ za ovih 16 godina političkog i javnog angažmana u Gradu i na funkcijama, izdržala su mnogo, te će i Vas, i ovo Vaše „vladanje“ koje ničim dobrim i pametnim podareno nije. Socijalisti Vranja, vođeni sa mnom, nisu doživeli nikakav sunovrat, već su naprotiv, ostvarili skoro identičan rezultat iz prethodnih izbornih ciklusa, a sunovrat su doživeli neki drugi koji su se na ovaj ili onaj način prodali Vama, upravo Vama stvarajući virtuelnu sliku iz čijih će te okvira teško izaći.
6. Bilo bi fer i korektno, da se u svojoj političkoj kontradiktornosti dogovorite sami sa sobom, protiv koga i protiv čega je bio tzv. „ aprilski referendum“? Ako je bio protiv mene, kako kažete, ajde onda vratite sve one direktore koje ste smenili u preduzećima i ustanovama, vratite sve načelnike u Gradskoj upravi, direktore škola, sve one koje ste otpustili i oterali sa posla i koje i dan danas šikanirate, samo zato što su članovi SPS-a, ili pripadaju listi „Zajedno za Vranje“. Tu naravno ne računam one izdajnike, „prodane duše“ i „ uvlakače“, koje su i pre izbora a i posle njih, nastavili da koketiraju sa Vama, „prodajući veru za večeru“, misleći da će dobivši od Vas mali grumen soli koji ste im obećali, spasiti prljavu i nečistu savest zbog izdaje svojih drugova i interesa partije.
Zbog tih i takvih, neka sam po sto puta kriv, i ako smo izgubili izbore, da bi takvi sačuvali svoje fotelje i funkcije, onda smo i trebali da ih izgubimo, jer takvi nisu zaslužili ni da budu na mestima na kojim su se nalazili, niti da sede u partiji slavne prošlosti i još svetlije budućnosti, urušavajući njeno ime.
7. Samo Vi nemojte da me učite „elementarnoj političkoj kulturi“, jer je ona bila jako vidljiva na biračkim mestima gde ste vršili strahoviti pritisak na ljude, u deljenju letaka i pamfleta krajnje skaradne sadržine, u organizovanju skupa u Vranjskoj Banji gde ste nas vređali i umalo linčovali, u otimanju odbornika širom Srbije tokom prethodne četiri godine i prekrajanjau volje građana, gde su Vaši crnokošuljaši ćelavih glava u crnim džipovima „demokratski“ ubeđivali građane za koga trebaju da glasaju. O Vašem poštovanju političkih protivnika a i saradnika najbolju ocenu dao je gospodin Velimir Ilić.
8. Naši rezultati rada su i te kako vidljivi, i po njima građani Vranja svaki dan hodaju i voze se, jer smo iza sebe ostavili najlepše šetalište u Srbiji, 75km asfaltirane seoske putne mreže, fabriku u kojoj radi hiljadu ljudi, novu školu u Krivoj Feji koja će biti izgrađena, i još mnogo toga u oblasti društvene nadgradnje života i rada. Iza Vaše vlasti, će nažalost ostati samo pustoš i jedno veliko golo, koje ni V.V. Putin i D. Tramp zajedno neće moći da poprave. Ostaćete upamćeni upravo Vi, po urušavanju integriteta lokalnih institucija, nepotizmu, zapošljavanju partijskih kadrova, bahatosti i korupciji.
9. Napadate mene za svađu sa državnim vrhom, sa predsednikom moje partije i za pravljenje nekakvih skandala…. pa draga gospodo naprednjaci, imao sam i te kako korektne odnose sa kabinetom predsednika Republike T. Nikolićem, sa svim ministrima iz vlade koji su iz SPS-a i iz drugih stranaka, jedino sa Vašim jastrebovima koji ništa sveto ne poštuju i nemaju, nije bilo saradnje, a i ne žalim. Koliko vidimo, ja i dalje sedim u društvu Ivice Dačića, njegov sam član Predsedništva i predsednik najjače političke organizacije u zemlji, te Vaše nebuloze zaista nemaju kraja. Skandale koji su mi pravljeni u javnosti servirali su i plaćali politički protivnici, i iz moje i iz Vaše partije, ali eto da Vam kažem da morate da budete politički sposobni i da napravite „skandal“ i da ga muški izdržite na leđima, za šta Vi ni to niste sposobni.
10. I na kraju, tačno je da će biti novih i drugih bitaka sa drugim vojskovođama samo što se pitam koji ćete dres i koju boju u tim bitkama nositi, pošto ste do sada promenili sve što se moglo, pa Vam drage dame i gospodo, braćo i sestre, drugarice i drugovi svih uverenja i pripadnosti „Svetog Vam konvertitstva“ iz ulice Oca Justina Popovića, ostaje samo da podignete belu zastavu i začaurite se „tu di ste, jer i za tu di ste, niste“.

P.S. „ i još nešto dragi naprednjaci povodom citiranja Napoleona Bonaparte, a lepo ste sebe konotirali i nazvali, samo ste zaboravili osnovne principe teorije evolucije, a to je da vojska lavova po prirodi stvari i od magarca koji ih vodi napravi lava, hteo on to ili ne, ali vojska magaraca od lava napravi magarca a i od magaraca još veće magarce.

Zoran Antić

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare