Anja Stanković izborila mesto na listi Ženske teniske asocijacije

NIŠ

Tokom ovog meseca se na terenima u Kuršumlijskoj banji igra serija međunarodnih turnira u konkurenciji seniorki. Radi se o turniru iz serije ITF WORLD TENNIS TOUR 15.000$. Anja Stanković, teniserka Teniske akademije Živković, je u paru sa australijanskom teniserkom Elenom Micić pobedila u finalu dubla kineski par Meiqi Guo/Meiling Wang sa 2:0. Na prvom turniru ove serije, odigranom pre pomenutog, Anja je u istom paru osvojila vicešampionsku titulu u dublu.

                                         Niška teniserka je ostvarila i prve pobede u pojedinačnoj konkurenciji, serija turnira se nastavlja u Kuršumlijskoj banji pa će se Anja Stanković početkom juna naći na zvaničnoj svetskoj rang listi Ženske teniske asocijacije (WTA).

                                           Sve ovo predstavlja još jedan veliki uspeh za niški tenis, a Teniska akademija Živković nastavlja da bude rasadnik mladih nada tenisa u ovom delu naše zemlje. Na terenima niške akademije će se krajem maja održati i Državno prvenstvo, radi se o borbi tenisera i teniserki do 16 godina za titulu šampiona, odnosno šampionke Srbije. (kraj) VP/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare