Anja i Stefan vicešampioni ITF turnira u Nišu

NIŠ

Na terenima Teniske akademije Živković  od 23. aprila do 1. maja igrao se Serbia  Junior Tour Niš OPEN 2022 – Međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 18 godina iz serije ITF. Finalne mečeve u obe konkurencije obeležili su srpski teniseri i teniserke, Teniska akademija Živković je u oba finala imala predstavnika, odnosno predstavnicu. Anja Stanković je stigla do vicešampionske titule u konkurenciji juniorki. Od nje je u finalu bila bolja Anđela Lazarević rezultatom 2:1. Niška teniserka je bila nadomak titule, u drugom setu propustila 5 meč lopti, ali je ipak na kraju pobedu odnela gostujuća teniserka.                    

U konkurenciji juniora, Stefan Skobelev je stigao do vicešampionske titule, njega je u finalu pobedio Marko Maksimović sa 2:0.

                  Za prvi reket turnira borilo se skoro 200 tenisera i teniserki iz velikog broja zemalja, Srbija, Švajcarska, Crna Gora, Rumunija, Grčka, Kina, Australija, Italija, Severna Makedonija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Kazahstan, Japan, Francuska, Austrija, Bugarska, Velika Britanija, Poljska, Ukrajina, Nemačka, Švedska, Slovačka, Španija, Češka, Belgija, Izrael, Norveška.

                 Sledeći međunarodni turnir na terenima niške akademije počinje 15. maja, turnir je u konkurenciji seniora i seniorki.

              U susret ITF turniru zapažen rezultat je postigla Emilija Zdravković. Ona je osvojila treće mesto u singlu i drugo u dublu na ITF turniru u Subotici za teniserke do 18 godina. Nažalost, zbog povrede je morala da preda oba finala.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare