Anica Dobra i Dragan Bjelogrlic „U krupnom planu“

LESKOVAC

Ivana Ristić je u okviru serija tribina „U krupnom planu“ ovoga puta ugostila Anicu Dobru i Dragana Bjelogrlića. Hol na spratu Leskovačkog kulturnog centra je bio mali da primi sve zainteresovane koji su hteli da čuju iz prve ruke o radu ovo dvoje proslavljenih glumaca, o njihovim dogodovštinama sa Akademije, snimanja i iz života, ali i o tome šta oni misle o Leskovačkom internacionalnom filmskom festivalu.

Dragan Bjelogrlić je, iako je prvi put na festivalu, dovoljno je čuo o njemu.

„Dopada mi se njegov koncept i da grad ovaj festival doživljava kao svoj. Mislim da bi trebao da se razvija u smislu upravo nekih ovakvih stvari, kroz prateće programe, da je to nešto što bi mogla da bude sledeća razvojna faza i da se etablira kao najstandrniji ili najozbiljniji festival u Srbiji. To nije lako, ali je bitno da grad to prepozna. Postoje mnogi gradovi koji su pokušavali da naprave neki festival pa u tome nisu uspeli. Ja ne mogu da kažem da je Leskovac na dobrom putu, jer ste vi već uspeli da napravite dobar festival i da sada samo treba da ga negujete i da ga razvijate.“

Reči Dragana Bjelogrlića podržala je i Anica Dobra, koja je rekla da Darko Bajić (umetnički direktor festivala) sve ove godine sa lakoćom organizuje sve ove susrete.

„To se vidi po interakciji, odnosno koliko je vama lepo sa nama, toliko je i nama lepo sa vama. To nije jednosmerna ulica i ovo je zaista jedan ozbiljan festival gde dolaze jako dobri autori. Meni kao glumici to jako imponuje, jer mogu da ih sretnem, da popričam sa njima, tako da ovde postoji i mogućnost da se naprave neki novi projekti. Srbija nema neke ozbiljne festivale, nema ni nacionalni festival, a ovaj je dobra lekcija za sve druge festivale u Srbiji i ja sam jako srećna što sam ovde.“

Posle uvodnog obracanja , koje su snimale i kamere, Anica Dobra je novinarske ekipe zamolila da ne snimaju ostatak tribine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare