Andjela Dinić prva na Republičkom takmičenju osnovnih škola

VLASOTINCE

Na Republičkom prvenstvu osnovnih škola, održanom  u Zrenjaninu prošle subote , u OŠ ,,Žarko Zrenjanin”,  vlasotinački osnovci su ostvarili veliki uspeh.

Na prvenstvu je učestvovalo preko 800 učenika iz cele Srbije, po dvoje najboljih iz svojih okruga, konkurencija je bila veoma jaka u svim grupama.

Anđela Dinić, učenica OŠ Siniša Janić, je kao i prošle godine, bila neprikosnovena u grupi devojčica šestog razreda i sa 6,5 poena iz 7 partija bila prva i osvnojila pehar i zlatnu medalju.
Mihailo Momčilović, učenik OŠ 8. oktobar, je u grupi dečaka 4. razreda sa 5 poena na deobi 5. mesta, Dušan Dimitrijević, učenik OŠ Siniša Janić, je u konkurenciji dečaka 7. razreda, sa 4,5 poena na deobi 9-12 mesta.
Naši najmlađi osnovci, učenici OŠ 8. oktobar, Pavle Kuculović sa 4 poena je na deobi 12-20 mesta i Marko Stanković sa 3,5 poena na 23. mestu.
– Putovanje koje je trajalo više od pet sati, veliki broj kako učesnika tako i trenera i roditelja u prostorijama škole, bio je osnovni razlog  za nešto slabije rezultate rezultate u prvim kolima turnira , ali kako je vreme proticalo, naši osnovci su bili sve sigurniji i na kraju je, kad se sve sabere,  utisak je veoma povoljan.Vlasotinački kadeti, svojim rezultatima u Zrenjaninu,  ponovo su  obeležili  naš grad na šahovskoj mapi Srbije – rekao nam je vidno zadovoljan rezultatima u Zrenjaninu, Slobodan Rakić, prvi čovek šahista iz grada na reci Vlasini.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare