Anđela Dinić i njenih dve stotine pehara, do sada

VLASOTINCE

Šesnaestogodišnja Vlasotinčanka Anđela Dinić je šampion Balkana u šahu u kategoriji do 20 godina. Ona je osvojila prvo mesto u konkurenciji 23 učesnice iz Severne Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Prvakinja je i u rešavanju šahovskih problema na republičkom nivou za 2020. godinu. Tri puta bila je najbolja u Srbiji na kadetskim festivalima Šahovskog saveza Srbije, tri puta bila je i prvak na republičkom takmičenju osnovnih škola. Ova učenica prve godine Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u prethodnih sedam godina osvojila je oko 200 pehara koji krase vitrinu OŠ „Siniša Janić“, koju je pohađala. Odlična je učenica, a interesovanje za šah je dobila pored oca Dejana, člana Šahovskog kluba Vlasotince. Anđela kaže da igra šah dva do tri sata dnevno.

„Često učestvujem na turnirima i pobeđujem. Obišla sam Srbiju igrajući šah. Uspevam da uskladim školske obaveze, nemam problem sa tim. Volim i odbojku.“

U Šahovskom klubu Vlasotince ponosno kažu da je Anđela prva gde god se pojavi.

Slobodan Rakić, predsednik kluba, kaže da su Anđelu ove godine „pozajmili“ Šahovskom klubu Prokuplje.

„Tako će ona igrati u Prvoj ligi Centralne Srbije. Gledamo da nam deca igraju. Ipak, najvažnija je škola, pa onda šah.“

Anđeline ambicije su da igra u Prvoj ligi Srbije. Od šaha ne odustaje, a što se školovanja tiče, planira da upiše Policijsku akademiju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare