Anastasija Stoičkov osvojila treće mesto u Ljubljani

NIŠ

U veoma jakoj konkurenciji na 11. po redu turniru Slovenija Open, ranga G1, koji je ovog vikenda održan u hali Tivoli u Ljubljani , takmičarka TK ”Ramin-Niš” Anastasija Stoičkov osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.

Turnir je, pod okriljem Svetske tekvondo federacije i bodovni je za svetsku rang listu, a učestvovalo je 903 takmičara iz SAD-a, Rusije, Belorusije, Ukrajine, Švedske, Danske, Finske, Irske, Velike Britanije, Španije, Francuske, Belgije, Holandije, Luksemburga, Nemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovačke, Izraela, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Maroka, Iraka, Srbije i Slovenije.
Prvog dana je nastupala i takmičarka TK ”Ramin-Niš” Anastasija Stoičkov u konkurenciji juniorki -63 kg.

Posle dve sigurne pobede, nad britankom Adel Vilijamson i italijankom Melisom Kiris, u polufinalu se sastala sa Nemicom Vivijanom Valentino, nekadašnjom kadetskom prvakinjom Evrope iz 2017.

Anastasija je u polufinalnoj borbi povela sa 3:0. Međutim, gust raspored borbi je uslovio da obnovi povredu zbog koje je najpre Vivijana sustigla, a na kraju druge runde smo morali i da predamo meč pri rezultatu 3:3.

Tako je u veoma jakoj konkurenciji na ovom značajnom takmičenju Anastasija Stoičkov osvojila 3. mesto i bronzanu medalju.
Ovaj uspeh je doneo našem klubu 11. mesto u konkurenciji juniorki i ukupno 17. mesto u juniorskoj konkurenciji, od ukupno 266 timova.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan
Milan
4 godine pre

Niska najbolja sportiskinja!!!