Američki magazin Forbs preporučio turistima: Posetite Srbiju i carski grad Niš

NIŠ

Američki biznis magazin “Forbs” uvrstio je Srbiju na listu pet evropskih desetinacija koju treba posetiti odmah posle pandemije. Na listi gradova i  mesta koja Forbs preporučuje nalazi se i Niš,  “ rodno mesto rimskog cara Konstantina Velikog”, nazivajući ga važnim istorijskim gradom.

“Tokom posete Nišu osetiće našu toplinu, naš merak, probaće burek i roštilj. Arheološko nalazište Medijana posle 10 godina otvoriće svoja vrata za posetioce i pružiti priliku da se vide mozaici i prostor gde je rođen car Konstantin. To će ujedno biti i ulaznica za pravu turističku mapu sveta”- kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja i najavli da će Niš već od proleće biti spreman da primi prve turiste i pozvala da sve da po završetku  epidemije korena virusa posete carski grad na jugu Srbije.

                              Spomenici u Nišu biće obeleženi i lako će moći da se stigne do njih, dodala je gradonačelnica.

                            “ Niš je grad u kome nikada nije dosadno, odiše lepotom prirode a Niška banja i Sićevačka klisura su mesta koja svakako treba posetiti. Odavde će u svakom slučaju poneti lepe uspomene”, kazala  je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                              Ona je naglasila da neće biti teško da se stigne do Niša zahvaljujući niškom Aerodromu i novim auto putevima koji su Niš približili Evropi i ostatku sveta.

                               Na listi gradova i mesta koje treba obavezno posetiti u Srbiji pored Niša Forbs preporučuje  i  Novi Sad i Beograd.Poznati magazin preporučuje  Ribarsku banjo i Vrnjačku Banju.

                                “Banje sa prirodnim toplim izvorima, svetske klase hiljadama godina privlače posetioce širom Evrope, a Vrnjačka Banja i Ribarska Banja ističu se kao dva posebno istaknuta mesta za opuštajući odmor. Pored umirujućih izvora, Srbija obiluje i istorijskim gradovima, počev od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina Velikog, do Novog Sada, severnog grada koji je zbog svog istorijskog značaja dobio nadimak Atina Srbije. Naravno, nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, glavnom gradu nacije. Beograd, jedan od najstarijih gradova u Evropi, prepun je istorijskih ruševina, kao i živopisne scene pića i obroka”, navodi se u tekstu Forbsa.

                          Forbs  je američki  biznis magazine sa sedištem u Džerzi Sitiju. Objavljuje originalne članke o finansijskim, industrijskim, investicionim i marketinškim temama. Izveštava i o povezanim temama kao što su tehnologija, komunikacije, nauka i pravo.  Glavni konkurenti Forbsa u nacionalnoj kategoriji poslovnih časopisa su Fortjun i Blumberg biznisvik.

                        Magazin je veoma poznat po svojim listama i rangiranjima, uključujući liste najbogatijih Amerikanaca i rangiranje vodećih svetskih kompanija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare