Američki ambasador u poseti Nišu

NIŠ

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas u gradskoj kući sa ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skatom.

Na sastanku je konstatovana dobra dosadašnja saradnja lokalne samouprave i ambasade Sjedinjenih država, posebno na polju razvoja civilnog sektora i proširenja privredne, kulturne i naučne saradnje. Gradonačelnik je Ambasadora Skata upoznao sa trenutnim aktivnostima u gradu, pre svega u svetlu stabilizacije Budžeta, što povećava kapacitete i potencijale za razvoj i privlačenje novih investicija.

Govoreći o saradnji sa SAD, Bulatović je posebno istakao primer Filip Morisa koji je nedavno obeležio 15 godina poslovanja u Nišu, a i dalje predstavlja najveću i najznačajniju stranu investiciju u Nišu, i izrazio nadu da će stopama američkog duvanskog giganta uskoro poći i još neka od velikih kompanija, posebno imajući u vidu da će budući Naučno-tehnološki park imati kapacitete povoljne i za neke od američkih informatičkih giganata.

Skat je poručio da je Ambasada SAD u Beogradu iskreno posvećena održavanju što boljih veza američkog i srpskog naroda, što je, rekao je ,  mnogo puta potvrđeno do sada, donacijama, poput današnje, namenjene Dečijoj onkološkoj klinici, ali i kroz podršku brojnim projektima civilnog sektora, medija i, naravno, razvoju privrede, nauke, kulture i umetnosti.

Skat je naglasio i spremnost da podrži i svaku nameru američkih investitora da dođu u Niš, što je, kako je rekao, od velike važnosti za razvoj ovog dela zemlje, i unapređenje odnosa SAD i Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare