Američka vojska u Nišu

NIŠ

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i američki ambasador Entoni Godfri prisustvovali su taktičkoj vežbi “ Nebeski most 21”.

 Vežbu su zajednički izvele jedinice Vojske Srbije i Oružanih snaga Sjedinjenjih Američkih država. Prikaz vežbe je izveden na vojnom aerodromu u Nišu i na poligonu Međe u blizini Doljevca.

 Taktička vojna vežba “Nebeski most 21” koju već nekoliko dana izvode pripadnici 63. Padobranske brigade i Oružanih snaga Sjedinjenjih Američkih država, pakazala je spretnost vojske da se reaguje u kriznim situacijama. Na vojnom poligonu Međe prikazu padobranskih skokova sa teretom danas su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i ministar odbrane Nebojša Stefanović.

                     “U ovih nekoliko dana koliko je trajala učestvovalo je više od 150 američkih padobranaca i cela 63. padobranska brigada. Ovo je važna i ozbiljna vežba koja povećava interoperabilnost naše vojske i našim momcima pruža mogućnost da vide da li mogu nešto novo da nauče od američkih padobranaca, ali i da pokažemo koje tehnike smo mi usavršili”, ističe ministar Stefanović.

                   Pre početka vežbe sa američkim vojnicima razgovao je i američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri.

                   “Dok gledamo momke i devojke naše vojske i avijacije kako zajedno rade ovaj složeni posao, pred nama je pravi primer interoperabilnosti, profesionalizma i dobrih odnosa koje smo sada još više unapredili. Na kraju, „Skaj bridž“ ili „Nebeski most“, budi sećanje na herojsku saradnju naših naroda koji su napravili vazdušni mosta za vreme borbe protiv sila Osovine 1944. godine. Nema boljeg načina da proslavimo 140 godina diplomatskih odnosa između naše dve zemlje, nego da zajedno gradimo nebeske mostove za humanitarne misije ili svuda gde to može biti potrebno”, naglasio je ambasador Godfri.

                   Ovo je samo jedna od aktivnosti srpske i američke vojske a prema rečima ministra Stefanovića biće ih i nadalje. Naš cilj je da učimo od najbolje vojske na svetu kako bi srpska vojska bila najsnažnija u regionu dodao je ministar Stefanović.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Павле И. Премовић
Павле И. Премовић
2 godine pre

President Biden is a catastrophic event in USA history.

Vasa
Vasa
2 godine pre

Kvislinzi! Ovim ste pljunuli na sve žrtve ovih fašista, pljunuli ste i na slobodarski duh našeg naroda. Imena svih onih koji sada čine vlast, treba staviti na stub srama. Nadam se da će svi, imenom i prezimenom, biti uvršteni u neke nove udžbenike istorije, kao izdajnici koji su se stavili u službu neprijatelja, i pokušali da ceo narod uvuku u svoju izdaju.

Poganijo raspala
Poganijo raspala
2 godine pre

Prilikom sl.rata ocekujem da mobilisete Svoje amere drugare da Vam ginu. Pu