Amela Bajrović: Poseta premijerke i ministra zdravlja Novom Pazaru najsramniji događaj kome sam prisustvovala kao novinar

NOVI PAZAR

Amela Bajrović, novinarka radija “Sto plus” izjavila je u emisiji Studio N1 Live da je poseta premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Novom Pazaru bio “najsramniji događaj kome je ona prisustvovala kao novinar u poslednjih 20 godina”. “Premijerka je trebala da priđe građanima, da razgovara sa njima, da ih pita šta ih boli, da pokaže bar malo saosećanja. Ne da im drži govore kako je sve u redu, kako je sve u najboljem stanju”, istakla je ona.

“Reč koja opisuje situaciju u Novom Pazaru, a koja se sve više čuje u ovom gradu je – katastrofalna. Još uvek nije zadovoljavajuća, i nije onakva kakvom je naši zvaničnici opisuju. Ja sam juče bila na događaju o kome su svi izveštavali, poseti premijerke i ministra, i nakon 20 godina karijere, mogu reći da je to bio jedan od najsramnijih događaja koji se desio ovom gradu, a da sam ga ja pratila”, ocenila je Bajrović.

Prema njenim rečima, ono što su građani Novog Pazara i novinari juče očekivali od čelnika državne vlasti je da pokažu, ” a ako treba i da odglume, malo tuge i saosećanja sa ljudima koji svakog dana gube svoje najbliže”.

“Očekivali smo da će nam izjaviti saučešće, i da će nam reći da saoseća sa nama. Međutim, mi smo i juče slušali priču da je sve u redu, i slušali smo priču da je sve pokušano da se ispolitizuje. Ja ne tvrdim da toga nema, ima politizacije, ali taj skup građana je bio nešto najžalosnije što smo imali priliku da vidimo. Pokušali su da im ukažu na pravo stanje, a nazvani su huliganima”, napomenula je ona.

Dodaje da je najveći broj onih koji se juče okupio, glasao na održanim izborima za ministra Ljajića, pa samim tim i za Vučića, i da su oni tražili malo saosećanja.

“Ulagalo se u zgrade, ne u ljude, lekari i medicinski tehničari su nam najpotrebniji”

Komentarišući tvrdnje Vučića da je bolnica u ovom gradu jedna od najopremljenijih u Srbiji, ona je navela da je činjenica se je poslednjih godina ulagalo, “ali pre svega u zgrade”.

“Ono u šta se nije ulagalo su ljudi. Dakle, nama su ovde pre svega potrebni lekari i medicinski radnici. To je najpotrebnije. To što se desilo je samo pokazalo devastiran rad novopazarske bolnice. Sve ovo što smo videli je posledica dugogodišpnje loše kadrovske politike u Novom Pazaru. Mi smo slične situacije imali gotovo svake godine, kada dođe vreme godišnjih odmora. Kada određeni broj lekara ode na odmore, tamo nema ko da radi”, upozorava ona.

Bajrović ističe da građani nisu poštovali mere, ali i da su od vrha vlasti dobijali pogrešna uputstva.

“Premijerka je trebala da priđe građanima, da razgovara sa njima, da ih pita šta ih boli, da pokaže bar malo saosećanja. Ne da im drži govore kako je sve u redu, kako je sve u najboljem stanju”, podvlači Bajrović.

Upozorila je da postoji mogućnost i novog talasa zaraženih, jer prema njenom mišljenju, određeni deo građana koji je boravio na predizbornim skupovima još nije dobio simptome bolesti.

Izvor: N1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare