Ambasador Turske u čast dece iz Niša priredio prijem

BEOGRAD-NIŠ

Ambasador Republike Turske organizovao je sinoć u Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu prijem za decu iz Niša koja su pobedila na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope” , kao I za  prijatelje Ambasade . Na ovaj način ambasador je želeo da nagradi prijatelje I decu učesnike koja su u Somboru predstavljala Tursku 25. Juna na takmičenju “Srbija u ritmu Evrope”.

Pozdravljajući goste on je naglasio da mu je veoma drago što su Niš I deca Niša pobedila na ovom prestižnom takmičenju  jer su predstavljala Tursku.

“Moram da priznam da je moja inicijalna ideja bila da vas okupim u svojoj kući, u rezidenciji , da tu bude ova zabava, da deca iz Niša budu moji godti, ali nas je kiša I ovo prevrtljivo vreme sprečilo u tome. Drago mi je da smo se okupili. Ukoliko se pitate otkud sa nama deca iz Niša, podsetiću vas, a verovatno svi znate da postoji muzičko takmičenje koje se zove “Srbija u ritmu Evrope” tako da su ova deca na tom takmičenju pobedila. Sa nama su I predsednici I gradonačelnici gradova koji su učestvovali na takmičenju”, rekao je ambasador Turske u Beogradu –  Tandžu Bilgič je deci uručio prigodne poklone a glavni poklon tek sledi  – put u Tursku.

Zvezde večeri bila su deca iz Niša koji su pred auditorijumom izveli svoju pobedničku kompoziciju.

Gradonačelnik Sombora predao je prelazni pehar “Srbije u ritmu Evrope” većniku Bojanu Krstiću koji je u ime grada Niša zahvalio na prijemu I obećao da će Niš biti dobar domaćin takmićenja naredne godine koje će se održati u gradu pobedniku – Nišu. Uz obećanje da , kako je kazao “ bićemo dobri domaćini, ali I pored toga nastojaćemo da zadržimo ovaj pehar I da ponovo pobedimo”.

“ Ovo je nastavak saradnje sa Nišom. Deca Niša su pobedila ove godine  i oni će dobiti svoj zasluženi poklon , putovanje u Istanbul početkom naredne godine . Danas su ovde gradonačelnici gradova iz Srbije koji su obnovili saradnju sa “Ritmom Evrope”, I ovo je još jedan od signala da lokalne samouprave prepoznaju sam cilj jednog ovakvog društveno odgovornog projekta gde cilj nije da se profitira već da se deci da sadržaj u smislu kvaliteta I vrednosti koja Evropa donosi Srbiji kao budućoj članici. “Srbija u ritmu Wvrope je najveći projekat za decu u Srbiji ovoga tipa. Učestvuje 20 zemalja Evrope I Evropske unije . Verujem da ćemo u narednih petnaestak dana realizovati i potpisati sa gradom Nišom ugovor za narednu godinu . To znači da će realizacija televizijskog prenosa na Prvoj televiziji biti iz grada Niša. Do sada smo imali odličnu saradnju . Ovom prilikom bih pozdravio gradonačelnika I ceo tim koji je zaslužan za uspešnu realizaciju ovogodišnjeg programai projekta. Verujem u punu I dobru saradnju u narednom periodu”, rekao je David Makević, direktor festivala “Ritma Evrope”.

Ambasadori mnogi zemalja – Amerike, Nemačke, Australije, Indonezije,Koreje,   Norveške, , predstavnici ambasade Finske I Danske, ministar za Rad zapošljavanje Zoran Đorđević, savetnik iz kabineta predsednika Vladimira Božović, gradonačelnici gradova učesnika u takmičenju  predstavnici kulturnog I javnog života Srbije prisustvovala su prijemu.

Deca iz Niša bila su oduševljena događajem koji je priređen u njihovu čast , i značaja svega ovoga što im se događa a vezano je za pobedu na takmičenju. Svi su jednoglasni da jedva čekaju put u Istambul.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare