Ambasador Švajcarske o Kataloniji i Kosovu

LESKOVAC

Ambasador Švajcarske Filip Ge  rekao je danas u Leskovcu da Švajcarska “nema nikakav komentar” o jučerašnjem referendum u Kataloniji.

“Španija je nezavisna zemlja. Ona odlučuje o tome šta se kod nje događa i nijedna druga zemlja, pa ni Švajcarska nema nikakav komentar o njihovim izborima”, rekao je Ge, odgovarajući na pitanje novinara JUGpressa kako komenatriše jučerašnji referendum u Španiji I zbog činjenice da je I Švajcarska sastavljena od kantona.

Na pitanje  JUGpressa šta njegova zemlja misli o evrointegracijama Srbije I da li bi za to preduslov trebao da bude priznanje nezavisnosti Kosova, koju je Švajcarska priznama medju prvima, Ge je rekao da “pošto Švajcarska nije deo EU kao zemlja, nije na njoj da daje komentare na to šta Srbija treba da ispuni kao uslov da bi ušla u Evropsku Uniju”.

 

“Švajcarska konfederacija je deo jedne inicijative koja je za dijalog i to na nivou pralmentaraca i s jedne i s druge strane, na nivou administracije i mi smo tu da  pomognemo dijalogu”, dodao je ona.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare