Ambasador SAD Entoni Godfri u poseti Južnoj Srbiji

VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO-LESKOVAC

Ambasador Entoni F. Godfri će boraviti u Južnoj Srbiji od 21. do 23. januara i tom prilikom posetiti Vranje, Preševo, Bujanovac i Leskovac.

Kako bi saznao što više o političkoj i ekonomskoj situaciji tog regiona, ambasador Godfri će se susresti sa gradonačelnicima, predsednicima opština, poslovnim i drugim liderima ovog regiona uključujući predstavnike Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medvedju, kao i predstavnike Albanskog nacionalnog saveta. 

Ambasador će takodje imati priliku da razgovara sa američkom lektorkom za engleski jezik koja preko Fulbrajt programa predaje na Pedagoškom fakultetu u Vranju i nekoliko učesnica američkih programa razmene, kao i drugim korisnicima programa američke pomoći. 

Ambasador Godfri će zajedno sa predsednikom opštine Preševo g. Arifijem posetiti Prihvatni centar za migrante u Preševu, a 23. januara će kao donaciju uručiti kompjutersku opremu Domu učenika srednjih škola u Vranju.  On će takodje posetiti Bazu Jug kako bi saznao više o postojećoj vojnoj saradnji i pomoći izmedju SAD i Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare