“Alisa u zemlji čuda” na Četvrtom festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu

NIŠ

Ansambl Pozorišta lutaka Niš sutra putuje u Sarajevo, gde će sa predstavom „Alisa u zemlji čuda“ učestvovati na Četvrtom festivalu dječije umjetnosti.

Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo. Ovo će biti prvo učešće Pozorišta lutaka na ovom festivalu.

U takmičarskom delu programa učestvuju još: Zagebačko kazalište lutaka, Dječije kazališe Branka MIhaljevića Osijek, Gradsko kazalište “Joza Ivaković” Vinkovci, Udruženje “Fani” i Bosanski kulturni centar, East West Centar Sarajevo, Pozorište lutaka Mostar, Pozorište mladih Novi Sad, Pozorište za decu Kragujevac i Pozorišni studio “Nada” Ruma.

Da podsetimo, predstava “Alisa u zemlji čuda” je do sada učestvovala na šest nacionalnih i internacionalnih festivala, na kojima joj je dodeljeno šest nagrada stručnih žirija i jedna nagrada dečjeg žirija.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Dejan Gocić, Slobodan Miljković i Toma Bibić.

Pozorište lutaka Niš nastupa u subotu, 5. maja, u 20.00 časova u sarajevskom Pozorištu mladih.

Inače, ansambl Pozorišta lutaka će u maju učestvovati i na festivalima u Istočnom Sarajevu, Zaječaru i Brašovu (Rumunija), sa predstavama “Patkica Žutkica”, “Damojed” i “More mašte”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare