Aleksić: Mladića na zemlji tukli inspektori iz slučaja „Jovanjica“

BEOGRAD


Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je mladića koji nije pružao otpor u centru Beograda tuklo više policajaca u civilu koji su dovođeni u vezu sa „Jovanjicom“ i koji su saradnici bivše državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović.

„Na snimku televizije N1 vidi se kako mladića koji je na zemlji šutiraju i brutalno prebijaju šef odseka u odeljenju za droge Predrag Jandrić, glavni saradnik Dijane Hrkalović, kao i njena perjanica Ivan Đuretić, zvani Kalčo, pripadnik Službe unutrašnje kontrole, koji je nosio zeleni duks sa kapuljačom. Đuretić je isteran iz BIA i pobegao je iz Austrije“, rekao je Aleksić za „Danas“.

Aleksić je istakao da je „glavni šef batinaša“ Srećko Lazić, koji je nedavno postavljen za zamenika načelnika Uprave kriminalističke policije, i koji je uz Aleksandra Papića dovođen u vezu sa „Jovanjicom“ i uhapšenim pripadnikom MUP-a u tom slučaju Zoranom Baštovanovićem.  

„Građane koji ne pružaju otpor tuku inspektori za borbu protiv droge i Službe unutrašnje kontrole. Zašto su tukli mladića koji im nije pružao otpor i ko im je naredio da to čine“, upitao je Aleksić.

„Direktor policije Vladimir Rebić tvrdi da je policija reagovala kada su joj životi bili ugroženi. Na koji način je pretučeni mladić ugrozio život saradnika Dijane Hrkalović“, dodao je Aleksić.

Aleksić je istakao da svi građani plaćaju policiju da ih štiti, a ne da se brutalno iživljava nad njima i da služi režimu Aleksandra Vučića.

„Odgovaraće sve siledžije i sadisti sa policijskom značkom i pravdu neće izbeći nijedan od njih, a odgovaraće i svi njihovi nalogodavci iz vrha države“, rekao je Aleksić.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare