Aleksandar Đurović i dalje predsednik Gradskog odbora SPS, opet mantra o socijalnoj pravdi

LESKOVAC

U sali Narodnog pozorišta u Leskovcu održana je 12. redovna Izborna konferencija Gradske organizacije SPS Leskovac gde su izabrani Gradski odbor, predsednik Gradskog odbora, kao i delegati 11. Kongresa SPS i kandidati za članove organa SPS koje bira Kongres. Za funkciju predsednika Gradskog odbora ponovo je ukazano poverenje Aleksandru Đuroviću, koji je, zahvaljujući se na ukazanom poverenju, rekao da ono za njega predstavlja čast, ali i obavezu da opravda poverenje i poverenje građana koji glasaju za Socijalističku partiju Srbije.


„Preda mnom je velika odgovornost, da budem dostojan osnivača partije koji su partiju sačuvali, da budem primer vama mladima koji ćete nas naslediti i da kao predsednik najuspešnijeg gradskog odbora u Srbiji nastavim trend dobrih rezultata i unapredim sve strukture u partiji. Rezultat od 12.021 osvojenih glasova na poslednjim parlamentarnim izborima u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom, obavezuje ali i predstavlja motiv za budućnost. Poznajući svoju upornost i posvećenost i ljude koji stoje iza mene, siguran sam da ćemo sve postavljene ciljeve uspešno realizovati.“
Đurović je podsetio i da je u osnovi politike SPS-a zaštita slabih, dostupnije obrazovanje i zdravstvena zaštita, te briga za starije i omladinu.

„Socijalistička partija Srbije je vremenom prerasla u modernu partiju socijaldemokratske orijentacije, ali je sačuvala osnovnu ideju i ostala stub nacionalnih i državnih interesa. Prevazilaženje socijalnih razlika i stvaranje društva u kome će svi imati jednake šanse su naši ciljevi. I Srbiji i Leskovcu je potrebna Socijalistička partija Srbije kao garant borbe za socijalno pravednu Srbiju. Naša uloga je da ponudimo alternativni model koji će predstavljati pravedniju raspodelu, više socijalne pravde, omogućiti socijalnu sigurnost, osigaranje od nezaposlenosti. Model zdravstvenog sistema zasnovan na opštoj zdravstvenoj zaštiti koja je „ljudsko pravo“, kao tekovina socijalizma omogućio je da se na humaniji način i sa što manje posledica suočimo sa novonastalom situacijom izazvanom virusom. Zdravstveni sistem ne može biti poluga nacionalne ekonomije, a investicije u javno zdravlje se ne mogu posmatrati kroz prizmu ekonomičnosti, već isključivo kao javno dobro. Ideja socijalizma je ideja svakog slobodnog čoveka koji želi da živi bolje. Socijalizam 21. veka podrazumeva stan, posao, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i penziju.“
Govoreći o prioritetnim ciljevima, Đurović je naglasio da su ti obezbeđenje socijalne sigurnosti, smanjenje siromaštva, zadovoljenje osnovnih potreba i minimalne sigurnosti građana.


„Pravci za ostvarenje tih ciljeva su unapređenje sistema socijalne zaštite, sistema naknada za porodiljsko odsusvo i odsustvo sa rada radi nege deteteta, zaštita starih koji nisu ostvarili pravo na penzijsko i invalidsko osiguranje. Za dalji napredak grada neophodna je jača podrška domaćoj privredi, pre svega malim porodičnim firmama. Smatram da je to način da sprečimo odliv mladih u inostranstvo.“
Đurović nije zaobišao ni pitanje poljoprivrede, rekavši pritom da plodno tlo leskovačke kotline pruža mogućnost da poljoprivredu, kao najznačajniju granu privrede u ovom delu zemlje, učinimo pokretačem našeg kraja.


„Grad je kroz subvencije dao značajna sredstva poljoprivrednim proizvođačima, ali tu ne smemo stati. U oblasti poljoprivrede postoje mnogo otvorenih pitanja i mnogo načina da poljoprivredu unapredimo. U okviru poljoprivrede, kao prioritete, postavljamo kao ciljeve smanjenje troškova proizvodnje kroz elektrifikaciju polja, unapređenje mehanizacije, primenu novih tehnologija, zatim efikasnije suočavanje sa efektima klimatskih promena, uspostavljanje novog sistema protivgradne zaštite, zaštitu domaće proizvodnje, povećanje konkuretnosti kroz formiranje distributivnih centara, eliminisanje monopola otkupljivača, standardizacija proizvodnje, kao i poreske olakšice i povećanje poljoprivrednih penzija. Socijalistička partija Srbije ima svoju ideju i kadrove koji tu ideju mogu da realizuju. Naša najveća snaga smo mi socijalisti i naša spremnost da svakog trenutka nalazimo kvalitetan i ostvariv odgovor na teška životna pitanja koja se tiču svakog građanina, njegove egzistencije, njegovih prava, sigurnosti i kvaliteta života. Socijalistička partija Srbije je prošla kroz velika iskušenja, nismo dozvolili niti da nas vlast pokvari, niti da nas uplaši. Ostali smo snažna državnotvorna partija i značajan faktor političkog života Srbije.“


Gradski odbor Socijalističke partije Srbije Leskovac jednoglasno je predlažio Ivicu Dačića za predsednika Socijalističke partije Srbije. Za potpredsednike Glavnog odbora SNS-a predloženi su Branko Ružić, Žikica Nestorović, Đorđe Čabarkapa, Novica Tončev i Slobodan Milošević.

Za članove Glavnog odbora predloženi su Aleksandar Đurović, Žikica Nestorović, Alisa Mladenović i Slađana Stanković.

Za predsednika Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a Vladan Zagrađanin. Za članove Izvršnog odbora Glavnog odbora Žikica Nestorović i Nebojša Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare