Albin Kurti pisao Srbima na Kosovu, kaže da se Vučić i Dačić bore za vlast a da im je on na raspolaganju

PRIŠTINA

Premijer Kosova Albin Kurti objavio je na svom fejsbuk profilu pismo na albanskom i srpskom jeziku u kojima Srbima poručuje da se Vučić i Dačić bore za vlast i da je on “premijer koji će im biti na usluzi”.

Poštovani građani Kosova,
Od prvog dana. U novembru je počelo izdavanje upozorenja vozačima vozila nelegalnih registarskih tablica na Kosovu, tablica koje su nasleđe Milo Do danas, broj izdatih obaveštenja je 843. Nije bilo incidenata i nije bilo prijavljenih žalbi. Ovako ćemo do 21. novembra, kada počinjemo da izrečemo kazne, u skladu sa zakonom. U međuvremenu, građani mogu da zamene nelegalne registarske tablice K onim zvaničnim RKS, sa ogromnim poreskim olakši
Predstavnici Srpske liste su pre nedelju dana poručili da će organizovati oštar otpor protiv kazni. Ipak nisu čekali 21. Novembar: Beograd počeo sa pretnjama i pripremamama za desta Dakle, to je nešto drugo.
Jasno je o čemu se radi: Predsednik Srbije je prevario i razočarao Amerikance i Evropljane; često se sastaje i koordinira sa ruskim ambasadorom Srbija, a ne demokratska zemlja, postaje alat u rukama Kremlja. Takođe, izgleda da je portparol Miloševićeve stranke, danas ministar spoljnih poslova Srbije, moćniji od bivšeg Miloševića ministra informisanja, sada predsednika Ovo je njihova lična borba za vlast, ne radi se o građanima niti državnim interesima.
Srbija je kapitulirala i oprostila se od Kosova 9. Jun 1999. godine, po Kumanovskom sporazumu. Stoga, ne treba gubiti vreme i odlagati u 2022. Ovo je ta godina. Podrška Miloševiću i Šešelju pre četvrt veka, oprostili ste se od Kosova. Danas se podrškom Putina i Lavrova opraštate od Evrope.
Pozivam sve građane srpske nacionalnosti na Kosovu da ostanu smirenost, bezbednost i mir. Nisam ja premijer koji je protiv vas, već je Beograd protiv mene. Ja sam premijer koji će vam biti na usluzi poštovanjem ustavnosti i zakonitosti Republike Kosovo. Borba protiv kriminala i korupcije je moj prioritet, samim tim pravda,ekonomski razvoj,znači zapošljavanje;jednakost i prosperitet za sve bez obzira na etni Ne bojkotujte i ne napuštajte kosovske institucije. Služe svima nama, svima vama. Ne budi žrtva političkih manipulacija i geopolitičkih igara. Pridržavajmo se svi zajedno demokratskih i evropskih vrednosti vladavine prava, prava i sloboda pojedinaca i manjinskih zajednica, kao i političkog pluralizma.
Zahvaljujem se i želim vam svako dobro,
Aljbin Kurti

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare