Albanska policija zaplenila 23 tone marihuane

VALONA

Albanska policija zaplenila je 23 tone marihuane, za koju se navodi da je bila spremna za transport, na području  primorskog grada Valone, piše na internet izdanju liste “Šekuli”.

Policija traga za policijskim inspektorom sektora za ekonomski kriminal u Valoni Renatom Avdulijem za kojeg se sumnja da je deo grupe od 40 osoba, koja je uzgajala marihuana.

U  izveštaju se navodi da je policisjka akcija sprovedena u dva sela  I da su u njoj zaplenjeni

oružje i municija I da je otkriveno I uništeno  15.000 stabljika marihuana.

Albanski mediji ocenjuju da se radi o “dobro organizovanoj akciji” koju su  inicirale albanska tajna služba ŠIŠ i tužilaštvo.

Akcija je, kažu , bila uspešna zato što je držana u velikoj tajnosti.

Pored policajaca iz Valone, u akciji je  učestvovao I veliki broj policajca  iz Tirane.

Policija je sprovela I akciju u oblasti Mat u kojoj je uništeno više od 10.000 stabljika marihuana.

 

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peci
Peci
7 godine pre

Napredni seljaci, nacija. Svaka čast. Tu je ekonomija, kalkulacija njihove proizvodnje je pozitivna, a ne kao kod nas u Leskovcu. Na većini klasičnih poljoprivrednih proizvoda kalkulacija normalne proizvodnje je negativna, pa ti živi od te proizvodnje. A i nikad ne znaš kakve će cene biti u momentu prodaje. Seti se neko da spusti cene neposredno pred otkup, pa nek se seljaci “slikaju”.
A i država ima korist od ove proizvodnje. Jeste malo složena prodaja, ali kad se slože kockice, ima za sve. Od takvih para može svašta da se uradi, ima za sve u lancu. Samo treba da se dogovoriš. Dogovor kuću gradi, kažu neki. I tako vlada velika potražnja za ovom robom, polujavno se prodaje, samo je potreban neki “sertifikat” da te policija ne dira, odnosno štiti neko vreme, dok se neko ne reši da te zameni nekim drugim. Za proizvođače inspekcija ne traži potvrdu o ispunjenim sanitarnim uslovima za proizvodnju, kao za leskovačke seljake za sir. …….