Albanci na parlamentarne izbore izlaze sa jednom listom

BUJANOVAC-PREŠEVO

Albanci sa juga Srbije će na izbore za Skupštinu Srbije izaći sa jednom listom i sporazum o tome je potpisan danas u Tirani.

Nosilac liste će biti sadašnji predsednik opštine Bujanovca i Partije demokratskog delovanja (PDD) Šaip Kamberi, drugi će biti potpredsednik  Alternative za promene Armen Aliju.

Kako JUGpress saznaje , na trećoj poziciji zajedničke liste bi trebalo da bude predstavnik Demokratske partije čiji je predsednik Nagip Arifi, na četvrtoj predstavnik Pokreta za reforme na čijem je čelu predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu a na petom predstavnik Pokreta za demokratski progres (PDP) pokojnog Jonuza Musliua koji sada predvodi njegov sin Šćiprim.

U Tirani danas nije bio niko iz Demokratske patrtije Nagipa Arifija a bivši predsednik opštine Preševo i lider opozicione Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafa rekao je za JUGpress da oni neće biti deo t ezajedničke liste. “DPA nije do sada učestvovao na izborima za Skupštinu Srbije pa neće ni sada”, rekao je Mustafa.

Šaip Kamberi, Šćiprim Arifi, Sami Salihu i Šćiprim Musliju danas su imali sastanak u Tirani sa vršiocem dužnosti za Evropu i spoljne poslove Gent Cakajem.

Potpisan je i “Sporazum o stvaranju zajedničke izborne liste albanskih političkih subjekata za parlamentarne izbore u Republici Srbiji “.

Lista će se zvati Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina.

Stranke koje učestvuju na ovoj listi podržaće program koji će se rukovoditi nacionalnim principima i pitanjima, rečeno je danas.

Zajednička lista je napravljena da bi se obezbedila veća zastupljenost albanskih predstavnika u Skupštini Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare