Alarmantna epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu, svaki drugi testirani pozitivan na virus, njih 441

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-TRGOVIŠTE-PREŠEVO-BOLISEGRAD

Vranje je na prethodnom testiranju imao 197, a prema poslednjim zvaničnim podacima 286 slučajeva zaraze.

Novoinficirane beleži i Surdulica gde su evidentirana 54 zaražena lica, Vladičin Han ima 32, Bujanovac 26, Trgovište 17, Preševo 16  i Bosilegrad 11, poslednji su zvanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Povećava se i broj pregleda u Kovid ambulanti ATD u Vranju. Tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 468 pregleda, 259 prvih i 209 kontrolnih.

U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 27 pacijenata, koji su pozitivni na korona virus i imaju upalu pluća. Sve više je i bolesnika koji su na kiseoniku. Juče ih je bilo 14, a dan pre toga osam pacijenata. Tokom proteklog dana primljeno je 11 bolesnika, a otpušten jedan.

Pregledano je 65 dece u Dečjoj kovid ambulanti u Vranju. Urađeno je 46 antigenskih testova. Na korona virus pozitivno je devetoro dece predškolskog i 18 školskog uzrasta.

Od početka imunizacije u Vranju su date ukupno 117.483 doze svih vakcina. Juče je vakcinisana 41 osoba iz Srbije i Severne Makedonije. Iz ove susedne države bila su samo četiri lica na imunizaciji, saopšteno je iz Zdravstveni centar Vranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare