Al Džazira: Vesti o našem zatvaranju su pritisak na medije

KATAR

U nekim medijima, kao i na socijalnim mrežama, pojavile su se tvrdnje da je zatvaranje medijske mreže Al Džazira (Al Jazeera Media Network) i svih njenih kanala, jedan od uslova koje su postavile zemlje koje bojkotuju Katar.

Te novinske agencije tvrde da su u posedu zvanične liste zahteva upućenih od ovih zemalja.

U saopštenju Al Džazire kaže se da ta medijska kuća veruje da je reč samo o pokušaju gušenja slobode i prava ljudi da dobiju informacije i da nije reč ni o čemu drugom do pokušaja opsade novinarske profesije.

„Mi zadržavamo pravo da se profesionalno bavimo novinarstvom i da se ne povijamo pod pritiskom bilo koje države ili vlasti, te zahtevamo da sve države poštuju slobodu medija i da novinarima dopuste da rade svoj posao bez zastrašivanja i prijetnji“, kaže se u saopštenju.

Al Džazira poziva kolege iz drugih medijskih kuća i međunarodnih organizacija da potvrde solidarnost u nastojanju da se odbrani sloboda medija globalno.

„Od svog osnivanja, pre dvadeset godina, Al Džazira je izveštavala i donosila ljudske priče s terena iz svih dijelova sveta, uvek stavljajući ljude u središte pažnje. Ostajemo odlučni da nastavimo izveštavati hrabro, iskreno, pošteno i istinito iz svih delova sveta“, navodi se na kraju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare