Aktivisti Crvenog krsta u Ustanovi za odrasle i starije

LESKOVAC

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana starih lica 01.10. i meseca starih osoba „Sunčana jesen“, volonteri Crvenog krsta – učenici srednje Medicinske škole su 14.10.2022. godine posetili starije osobe u Ustanovi za odrasle i starije „Leskovac“ u Leskovcu uz poštovanje svih mera zaštite protiv Kovid-19.

Ovom prilikom, upošljenici Ustanove omogućili su u prostorijama Kluba za prijem poseta Ustanove, druženje volontera sa starijim osobama koje je trajalo oko sat vremena, a volonterima su prezentirani i radovi koje stara lica rade u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti u Ustanovi. U toku druženja volonteri i starije osobe koji su bili udaljeni na bezbednoj razdaljini su u srdačnom razgovoru razmenili svoja svakodnevna iskustva, a „pala“ je i pesma, kao i dogovor da jedan od korisnika usluga Ustnove, koji se bavi slikastvom naslika sliku koja će biti uspomena na ovo druženje.

Crveni krst Leskovac je u okviru ove akcije Ustanovi za odrasle i starije „Leskovac“ iz donacija uručilo preko 400 novih prekrivača za kreveta, koji su, po svedočenju zaposlenih u Ustanovi, veoma značajni za tekuće poslovanje ove Ustanove.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare