Ako vas je varala “Vidovita Natalija” prijavite policiji

BEOGRAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su izvršenjem krivičnog dela prevare oštetili građane za više od 800.000 dinara.

Dvojica muškarca, starosti 46 i 23 godine i 43-godišnja žena se terete da su se u periodu od novembra 2016. godine do trenutka hapšenja, u novinama i elektronskim medijima oglašavali kao “vidovita Natalija”, nudeći zainteresovanim građanima pomoć u rešavanju životnih, zdravstvenih i ljubavnih problema.

Za uzvrat, za dogovorenu uslugu, od građana koji su se javili na ostavljeni broj telefona u oglasu tražili su da putem post neta uplate određeni novčani iznos koji se kretao i do 100.000 dinara. Tako je u jednom slučaju, sredovečni muškarac za devet dana uplatio 800.000 dinara.

U ovim prevarama, osumnjičeni su imali podeljene uloge. Muškarci su bili zaduženi za davanje oglasa i podizanje novca, dok se žena javljala na telefon i ugovarala “posao”.

Pošto se sumnja da je u ranijem periodu bilo više oštećenih, policija poziva građane koji su prevareni na ovaj način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na telefon 011/279-76-04.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv osumnjičenih osoba biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevare.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare