Akcija Vojske Srbije i Garde Ohaja

VRANJE

U prostorijama OŠ ,,1. maj” u Vrtogošu, selu nadomak Vranja, izvedena je humanitarna asistencija mešovitih lekarskih timova Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, uz posmatračku misiju Vojske Angole. Američki general Gregori Šnul, komandant NGO, rekao je da je jako zadovoljan odzivom meštana koji u velikom broju dolaze na lekarske preglede.

,,Za tri dana, koliko je vojska provela po okolnim selima, pregledano je oko 700 pacijenata”, rekao je Šnul.

Zamenik gradonačelnika, Igor Andonov i član Gradskog veća Aleksandar Janjić, obišli su OŠ u Vrtogošu i razgovarali sa pacijentima i lekarima specijalistima.

,,Ovaj projekat je mesecima pripreman od strane Ministarstva odbrane. Vojska Angole učestvuje samo kao posmatrač, jer će sledeća akcija Vojske Srbije i Ohaja biti izvedena u Angoli. Opštine Bujanovac i Preševo, kao i Grad Vranje obuhvaćeni su ovim humanitarnim programom i u njima će biti nastavljena akcija besplatnih lekarskih pregleda”, rekao je zamenik gradonačelnika,  Andonov.

vrtogos-pomoc-1 vrtogos-pomoc-2

On je na kraju dodao da se nada da će se saradnja između Vojske Srbije i Garde Ohaja nastaviti u budućnosti, kao i da će sve seoske ambulante imati mogućnost dolaska lekara specijalista bar dva puta nedeljno.

Ova humanitarna akcija, u četvrtak je izvedena u selu Vlase.

Akcija u ovom delu Srbije trajaće do 17. septembra.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare