Akcija davanja krvi u Bujanovcu

BUJANOVAC

Povodom Svetskoga dana davalaca krvi Crveni krst Bujanovac organizovao je danas akciju davanja krvi i promociju za članove Kluba 25 – mlade davaoce krvi od 18 do 25 godina.

“ Odziv je bio zadovoljavajući, kao i sve akcije koje se realizuju u Bujanovcu. Krv su danas dala 34 davaoca  , dva davaoca su vraćena i imamo tri nova davanja odnosno davaoci koji po prvvi put daju tečnost koja život znači. Inače ovo je četvrta po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi a do kraja godine predviđene su još šest“, rekao za JUGpress dr Slađan Stojanović iz  Zavod za transfuziju krvi Niš.

Posle završetka akcije organizovana je  svečana dodela priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, organizacijama čiji su članovi u najvećem broju dali krv i organizacijama koje su davale doprinos u promovisanju, omasovljenju i organizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi.

“U okviru Crvenog krsta Bujanovac radi jedna posebna jedinica a to je jedinica mladih Kluba 25, ciji je zadatak da rade na animiranju novih davaoca krvi , onih koji su tek postali punoletnni. Nadam se da će Bujanovac brzo dostići kvotu koja važi za svetske standarde“, rekao je sekretar bujanovačkog Crvenog krsta Bratislav Lazarević.

Jedan od dobitnika za stoto  davanje krvi je Stojanča Nikolić.

“ Ja sam svoj cilj ispunio, i zadovoljan sam i ispunjen, to je otprilike 35 litara krvi i drago mi je da sam nekome pomogao“, rekao je Nikolić.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi predviđena je za 29 jun.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare