Akademskom horu i Narodnom pozorištu nagrada „11.januar“

NIŠ

Ovogodišnji dobirnici najviše nagrade Grada Niša „11.januar“ u konkurenciji kolektiva su Akademski hor Studentskog kulturnog centra Niš i Narodno pozorište, a u konkurenciji pojedinaca  Miroslav Veličković, autor knjige „Spomenici vojnika i ratnika na Starom groblju“, Đovani Antonieli, suvlasnik firme Olimpijas i Željko Mirković, reditelj, saopštio je dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša. Oduluke o dobitnicima Komisija za dodelu nagrada Grada Niša donela je jednoglasno. Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj sednici Skupštine grada Niša 11.januara 2023.godine, na dan oslobođenja Grada Niša od Turaka. Nagrada se sastoji od statuete Oslobodilaca Niša i novčanog iznosa.

                       Konkurs za nagradu trajao je od 1. do 15.decembra a stiglo je 30 prijava, 15 u konkurenciji  pojedinaca i 15 u konkurenciji kolektiva.

                        Komisiju koja odlučuje o dedeli nagrade čine dr Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša, koji je i predsednik Komisije, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, pretstavnik Univerziteta u Nišu, pretstavnik Vojske Srbije i pretstavnik Eparhije niške.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare