Akademija strukovnih studija Južna Srbija rapisala konkurs za drugi upisni rok

LESKOVAC

Akademija strukovnih studija Južna Srbija Leskovac upisaće u prvu godinu osnovnih strukovnih studija u drugom upisnom roku ukupno 72 studenta, kao i četiri studenta sa invaliditetom, tri studenta pripadnika romske nacionalnosti, pet studenata državljanina RS koji su u školskoj 2019/20. godini završili srednju školu u inostranstvu koji se finansiraju iz budžeta RS i 793 studenta koji plaćaju školarinu.

Na Odsek za poslovne studije Leskovac (bivša Visoka poslovna škola strukovnih studija) za drugi upisni rok ostala su samo mesta za samofinansirajuće studente. Na studijskom programu Finansije, računovodstvo i bankarstvo mesta ima za 61 studenta, školarina iznosi 49.000 dinara, Menadžment biznisa i logistike 47 mesta (49.000 dinara), Turizam i ugostiteljstvo 65 mesta (49.000 dinara) Menadžment tehnologije hrane i gastronomije 29 mesta (55.000 dinara) i Poslovna informatika i e-biznis 46 mesta (55.000 dinara).

U prvu godinu studija mogu se upisati kandidati koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem ili trogodišnjem trajanju i položili prijemni ispit. Kandidati koji se prijavljuju za studijske programe Finansije, računovodstvo i bankarstvo i Menadžment biznisa i logistike polažu prijemni ispit iz dva predmeta po izboru od ponuđenih četiri: osnovi ekonomije, osnovi informatike, poslovna ekonomija i matematika. Kandidati koji se prijavljuju za studijski program Turizam i ugostiteljstvo polažu prijemni ispit iz predmeta geografija i jednog izabranog od sledećih četiri ponuđenih predmeta: osnovi ekonomije, osnovi informatike, poslovna ekonomija i matematika. Kandidati koji se prijavljuju za studijski program Menadžment tehnologije hrane i gastronomije polažu prijemni ispit iz jednog predmeta od ponuđena četiri predmeta: osnovi informatike, biologija, hemija i matematika. Kandidati koji se prijavljuju za studijski program Poslovna informatika i e-biznis polažu prijemni ispit iz jednog predmeta od ponuđena dva predmeta: osnovi informatike i matematika.

Odsek za tehnološko umetničke studije Leskovac na studijskom programu Tekstilno inženjerstvo ima mesta u drugom upisnom roku za pet studenata na budžetu i 25 samofinansirajućih (školarina za njih iznosi 30.000 dinara), Tekstilna hemija i zaštita životne sredine 13 na budžetu i 7 samofinansirajućih (30.000 dinara), Bezbednost radne i životne sredine 1 na budžetu i 5 samofinansirajućih (30.000 dinara). Na studijskom programu Modni dizajn ima mesta samo za još 8 studenata koji će sami finansirati svoje školovanje (30.000 dinara).

U prvu godinu studija za studijske programe Tekstilna hemija i zaštita životne sredine, Bezbednost radne i životne sredine i Modni dizajn mogu se upisati kandidati koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju i položili prijemni ispit. Za studijski program Tekstilno inženjerstvo mogu se upisati kandidati koji su završili srednju školu u trogodišnjem trajanju i položili prijemni ispit. Kandidati koji se prijavljuju za studijski program Tekstilno inženjerstvo polažu prijemni ispit iz jednog predmeta po izboru od ponuđena dva: tekstilna tehnologija ili matematika. Kandidati koji se prijavljuju za studijske programe Tekstilna hemija i zaštita životne sredine i Bezbednost radne i životne sredine polažu prijemni ispit iz jednog predmeta po izboru od ponuđena dva: hemija ili matematika. Kandidati koji se prijavljuju za studijski program Modni dizajn polažu prijemni ispit za proveru sklonosti i sposobnosti iz crtanja i oblasti struke.

Prijavljivanje kandidata za Drugi konkursni rok traje biće 01., 02. i 03. septembra 2020. godine od 9-14:00 časova. Prijavljivanje kandidata vršiće se u prostorijama Odseka ili elektronskim putem, (detaljnije informacije na internet prezentacijama Odseka). Polaganje prijemnog ispita biće 07. i 08. septembra 2020. godine od 10:00 časova. Svaki Odsek će definisati kog dana će se iz kojih predmeta polagati prijemni ispit.

Akademiju strukovnih studija Južne Srbije čine Odsek za poslovne studije Leskovac, Odsek za tehnološko umetničke studije Leskovac, Odsek za poljoprivredno prehrambene studije Prokuplje, Odsek za poslovne studije Blace i Odsek studija za vaspitače Bujanovac.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
razlika
razlika
3 godine pre

Ne gubite vreme deco, sem ako necete u politiku pa preko nje do bogatoplaćenih radnih mesta poput ministra, poslanika, državnog sekretara, zato što se za te visoke državne pozicije ne traži znanje.

😀

Ne bacajte pare, roditelji, ma kako Vam izgledalo povoljnije jer ne plaćate za decu stanarinu, hranu, zato što su kod kuće. S tim zanimanjem ne mogu ništa da rade, nije cenjeno, niti su profesori kvalitetni.
Mada se priča da i sa geografijom ne možeš ništa ako je mesto načerlnika okruga popunjeno a i većnika takođe.

😀 😀

Prve generacije Tehnološkog nisu imale svoje udžbenike, koristili su se udžbenici profesora koji su predavali sa fakulteta iz Novog Sada, Beograda i Niša. Svi doktori nauka bili su sa Beogradskog i Niškog univerziteta, neki i sa radom na inostranim fakultetima. Posle su doktorirali Leskovački profesori i pisali svoje knjige, posle je pao opšti nivo kvaliteta inženjera. Ipak, u svakoj generaciji bude poneki izuzetno odgovoran student koji zna i više od predviđenog. Nekadašnja Viša trgovačka škola je bila cenjena jer su iz nje izašli izuzetni kadrovi koji su u praksi dokazali svoju sposobnost. Takođe i Viša ekonomska škola, i ona je bila veoma ozbiljna. Viša tekstilna je imala značaj dok smo bili Srpski mančester.

😀 😀 😀

Studirati, ko ima finansijskih mogućnosti jer to nije dostižno zbog ukidanja besplatnog obrazovanja, znači biti u univerzitetskom centru, samostalno brinuti o sebi bez roditelja, susretati se sa studentima drugih mnogobrojnih fakulteta, odlaziti na mesta gde se okupljaju svi studenti univerziteta za zabavu, sport, rekreaciju, nauku, kulturu. U univerzitetski centar dolaze mladi i stručni ljudi iz celoga sveta. U Leskovac niko ne dolazi, mama kuva sarmu, nema studentske razmene sadržaja drugih fakulteta, nema prestava, projekcija, izložbi, centara sporta, kulture, slikarstva, muzike, pozorišne scene, bioskopskih događaja. A nema ni kadrova. Nema ničeg. Samo papir, a papir trpi sve. Odmah planiraj da se učlaniš. More brzo trči, na komšiku dete se već učlanilo, ti kasniš, će propustiš red za zapošljavanje. Od posle se brine sad. I da, baba će ti zagleđuje devojku, što nije slučaj kad odeš u Beograd da studiraš.

.D 😀 😀 😀