Ahmeti spreman da saradjuje sa DSK i Samoopredeljenjem na rušenju Vlade Kosova

PRIŠTINA

(RTK)

Demokratski savez Kosova i pokret Samoopredeljenje mogu računati na glasove Socijaldemokratske partije za rušenje vlade koju predvodi Ramuš Haradinaj.

To je izjavio predsednik Socijaldemokratske partije Špend Ahmeti, rekavši da su potpisi za rušenje Vlade od strane SDP predali pre potpisa DSK i Samoopredeljenja.

Ahmeti je naglasio da očekuje da će zajedno sa DSK i Samoopredeljenjem govoriti o raspuštanju vlade i kombinacijama za novu vladu nakon eventualnih izbora.

“Razgovarao sam sa Isom Mustafom i rekao sam mu da smo zainteresovani za saradnju opozicije. Naši potpisi su deponovani mnogo ranije nego što su oni iz DSK i Samoopredeljenja, ali sada izgleda da su unutrašnji izbori u DSK imali prioritet i nakon što oni budu završeni očekujemo da ćemo govoriti o raspuštanju vlade i sastavu nove vlade nakon izbora“, rekao je Ahmeti.

Socijaldemokratska partija, kaže, spremna je da izađe na izbore. Osim toga, on kaže da će u narednim mesecima nastaviti da radi na tome da izborni proces protekne u regularnoj atmosferi.

Špend Ahmeti, koji je takođe kopredsedavajući  pregovaračkog tima sa Srbijom, kaže da tim radi kontinuirano i da je spreman za nastavak dijaloga, kad god da se to desi.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare