ADVOKATI: IVANOVIĆ NIJE KOMANDOVAO, NIJE NAREDJIVAO NITI UBIO A IPAK OSUDJEN

KOSOVSKA MITROVICA

(agencije i JUGpress)

Advokati Olivera Ivanovića – Ljubomir Pantović i Nebojša Vlajić izjavili su da je presuda kojom je on osuđen na devet godina zatvora na granici skandala, kao i da je time tužilačka farsa koja je trajala skoro dve godine postala sudska farsa

Oni su najavili da će uložiti žalbu na presudu.
Advokat Nebojša Vlajić ocenio je da je današnjom presudom jedna tužzilačka farsa, koja je trajala skoro dve godine, postala sudska farsa.

“Verovali smo da sud može da se izdigne iznad politike, iznad interesa nekih krugova koji su tu presudu priželjkivali, a na žalost, to se nije desilo”, rekao je Vlajić.

On dodaje da je sud proglasio da mnoge činjenice u vezi predmeta nisu utvrđene – niti da je Ivanović bio komandant jedinice, niti da je naređivao.

Jedino je, kaže, utvrđeno, po mišljenju suda, da je Ivanović bio na licu mesta.

“Prisustvo nekom dogadaju nije dovoljno da ustanovi vašu odgovornost. Krivično delo se ne može učiniti prisustvom”, kazao je Vlajić.

On je najavio da je sledeći korak da se izjavi žalba, a rok za žalbu počinje od trenutka kada se pismena presuda dostavi.

“To će verovatno biti u narednih mesec ili dva dana, a kući pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude”, rekao je Vlajić.

 

 

Pantović je novinarima rekao da posle ovakve odluke suda potpuno jasno i ogoljeno do samog kraja da je prava meta bio Oliver Ivanović, dok su ostali optuženi tu bili “kao dekor da imamo veći broj optuženih većem broju krivičnog dela iz optužnice, da se stvori magla i sakrije pravi cilj koje su imali tužilaštvo i sud”.

“Čuli ste obrazloženje presude koja je neverovatna, ja 21. godinu radim ovaj posao, a još nismo čuli da je moguće da sud kaže da Oliver Ivanović nije komandovao, nije naređivao, izvršio nijedno ubistvo, a da je ipak kriv. To je zaista neshvatljivo obrazloženje suda”, rekao je Pantović.

On je dodao da su branioci u pauzi razgovarali neformalno sa javnim tužiocem, koji je zastupao optužnicu i da je “i on začuđen takvim obrazloženjem suda”.

“Ja ne znam kako će sud obrazložiti svoj stav da je Oliver Ivanovic kriv. Presuda je na granici skandala”, rekao je Pantović istakavši da će odbrana učiniti sve da u žalbenom postupku presudu obori i da ishod postupka bude u korist Ivanovića.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare