Advokat Nemanja Stanković: Kad bi se protestvovalo zbog svega što muči mlade i ostale građane protesti bi bili svaki dan

LESKOVAC

Leskovački mladi advokat Nemanja Stanković rekao je za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress da bi, kada bi se protestvovalo zbog svega što muči mlade i ostale građane protesti bi bili svaki dan

JUGpress: Kakav je Vaš utisak o protestima koji su održane prošle subote u LEskovcu?

Nemanja Stanković : Moji utisci su jako pozitivni, jer sve ono što sam video je u meni probudilo nadu da mladi polako i sigurno izlaze iz neke letargije i nezainteresovanosti za sovju budućnost i da žele da učestvuju u promenama, jer ako mladi ljudi ne menjaju društvo, društvo se neće nikada promeniti. Poražavajuća činjenica je da neka istraživanja u Srbiji pokazuju da 45% mladih kaže da svakodnevno ima neku vrstu problema, a 28% da bez razloga zaplače. To je stvarno poražavajuće. Mentalno zdravlje mladih je u opasnosti i ono što sam ja video u subotu me raduje i mislim da smo na dobrom putu. Nisu samo ova dva zakona preblem, jer kad bi se protestvovalo zbog nečega što muči mlade i ostale građane, mislim da bi smo imali materijal da protestvujemo svakog dana. Mislim da će protersti svaki put biti masovniji.

JUGpress : Šta bi ste Vi poručili da ste mogli da se obratite Leskovčanima ?

Nemanja Stanković : Poručio bih da je ta subota samo prvi stepen i da treba da svaki put dođemo u što većem broju. Osvrnuo bih se i na mlade ljude koji treba da znaju da ukoliko ostanu ovde i izbore se da rade, da se ovde vrednuju njihova osnovna prava, a ne da idu preko granice negde gde znaju da će to biti vrednovano i gde će oni biti ljudska bića sa svim pravima, dok su ovde samo glasačka mašina.

JUGpress: Koliko građani znaju koliko su problematična ova dva zakona po njih lično?

Nemanja Stanković : Građani u početku to nisu mnogo znali, ali su krenuli da se informišu i mislim da i dalje to nije na dovoljnom nivou. Tu treba da i mi pravnici budemo građanima na raspolaganju i da im pojasnimo da vide koliko je sve ovo štetno ne samo u političkom, nego i u smislu bivstvovanja, ovo je po meni pitanje opstanka.

Nemanja Stanković je član Grupe građana “Za Leskovac ZAJEDNO” koja je pozvala prošle nedelje na proteste u centru Leskovca.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Колега адвокат
Колега адвокат
2 godine pre

Ових дана сам мало детаљније погледао усвојене измене Закона о референдуму, и буквално се фрапирао усвојеном изменом да је после 2. године од референдума, могуће изменити референдумску одлуку. После ових протеста, тај рок се помера на 4. године.Оваква законска одредба је негација свих постулата демократије и Устава Србије, према којима сувереност потиче од народа а референдум је начин непосредног учешћа грађана у Власти. Другина речима, гаси се демократија и уводи диктатура.

Ne lazite više
Ne lazite više
2 godine pre

Kakvi crni zakoni, ekološki ustanci? Pa tvoj lider Nesa reče da ide na ulicu protiv vlasti, da ulicom hoće da smeni vlasti. Nego sinko vidim mlad si i školovan čovek. U los tabor si se uhvatio. Idi sinko i pošteno si radi svoj posao. Zna ceo grad dobro i tog Nesu i tog Sembu. Imaju oni imovinu za još dve generacije, nemoj sinko da dozvolis da tebe u blato valjaju. I Cvetanović ih je dobro procenio pa jdnom dao da bude zamenik direktora a jednom nacelnicko mesto da bi narodu pokazali pravo lice, spremni su Nesa i Semba i u lice sebi da pljunu samo da budu na vlast.