Adrenalinski i avanturistički turizam u Nišu

NIŠ

Grad Niš poseduje veliki potencijal za razvoj posebnih oblika turizma. Glavni problemi za razvoj ovih oblika turizma su nedovoljno ulaganje u infrastrukturu, nedostatak inicijative za ulaganje od strane biznisa i nepostojanje krovne organizacije na nivou grada i regiona- rečano je na konferencija pod nazivom “Razvoj posebnih oblika turizma – adrenalinski i avanturistički turizam, na području Grada Niša”.

O ovoj temi na konferenciji su govorili Jelena Đorđević, predsednica udruženja Avanturistička mreža, Nenad Rokvić, menadžer hotela i predsednik udruženja turističkih vodiča Srbije u Nišu, Slobodan Gejo, predsednik planinarskog saveza Grada Niša, i trener sportskog penjanja, Goran Vučković, predsednik udruženja Paraglajding klub Grunf i Dušan Stojanović, predsednik udruženja ZOO PLANET.

Potrebno je objediniti turističku ponudu vezanu za adrenalinski i avanturistički turizam i koja bi bila svojevrstan resurs centar svima koji se bave ovom temom. U dosadašnjoj ponudi se sve svodi na individualni entuzijazam određenih udruženja, pojedinaca ili sportskih klubova, koji poseduju ekspertizu, potrebne licence i znanje, ali koje su suviše male, sa skromnim kapacitetima da izađu na globalno tržište. Samo objedinjena ponuda gde bi turista bio unapred upoznat sa svim mogućnostima i cenama i namenski dolazio zbog adrenalinskog turizma u Niš mogu dovesti do značajnog porasta broja turista, rečeno je na konferenciji.

Niš ima aerodrom, a na samo 10-tak kilometara od grada turisti imaju mogućnost za bavljenje velikim brojem adrenalinskih sportova i to je potencijal koji mora biti prepoznat od nadležnih institucija i koji mora biti dalje razvijan, zaključili su učesnici konferencije.

Tehnički organizator konferencije je bio Centar za razvoj građanskog društva PROTECTA koji je ovu konferenciju organizovao za potrebe Turističke organizacije Niša (TON). Konferenciji su prisustvovale mnogobrojne turističke agencije, udruženja građana i sportska udruženja koja se bave ili imaju neke veze sa ovim vrstama turizma.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare