A u leskovačkom muzeju pišu izveštaje zaposleni za svaki sat

LESKOVAC

Da može to sa pisanjem izveštaja i mnogo agilnije i žešće pokazuje primer leksovačkog Narodnog muzeja.

U ovoj ustanovi izveštaje o svom raduu pišu svi zaposleni.

Ali jok dnevne već – satne.

Dakle, direktorka ove ustanove Mira Ninošević je na jučerašnjem sastanku naredila da se izveštaji pišu o aktivnostima zaposlenih iz sata u sat.

Rečena je navela da je takav nalog, navodno, stigao iz kabineta gradonačelnika a zapolsneima su podeljeni formulari za izveštaje sa obeleženim satima.

I to nije sve.

Izveštaji se pišu i subotom i nedeljom, za one koji rade tih dana.

Naši izvori nisu mogli da preciziraju da li zaposleni direktorku obaveštavaju i u kom sati su danas tačno morali u wc, što bi se reklo po staroleskovački “poradisebe”.

12
Ostavite komentar

avatar
8 Tema komentara
4 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
12 Autor komentara
MikanZaxGlupostKozaZvezdan Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Mikan
Gost
Mikan

Zalosno, ali je moramo razumijeti. Ne razumijemo onog koji je iskopao iz treceg rijeda.

Glupost
Gost
Glupost

Bilo bi u redu samo ako bi i sefovi,gradonacelnici,ministri itd.svakog sata i na dnevnom nivou podnosili izvestaje. Mozda bi shvatili koliko je ovo glupo,posebno sto vecina poslova ne moze da se normira po satu,neka im neko prvo da specifikaciju posla za sat/dan i uracuna i vreme za pisanje izvestaja.

Goran
Gost
Goran

Cist mobing. Za ovo treba tuziti…

Zvezdan
Gost
Zvezdan

Sve ove gluposti su i uvedene ciljano, prema radnicima koji su već tužili muzej za uzurpiranje njihovih prava, pa su direktorki potrebni dokazi o njihovom “neradu” da bi se branila na sudu. Proširenje za pisanje izveštaja iz sata u sat na sve radnike, pa i spremačice i portire (!!!) samo je maska za osnovni motiv direktorke.
Ne, ne, niko ovde nije lud, ali bi dr Tojaga mogao da pogleda!

Koza
Gost
Koza

Biti u normali. Poreklo reči je norma, što znači pravilo, granica, dakle ne odstupati od postavljenih normi ili dogovorenih konsenzusom. Definicija normalnog. Ne raditi na svoju ruku.

Gazda Jezda
Gost
Gazda Jezda

Pa ovo je trebalo odavno uveati u sve javne ustanove. U privatnom sektoru se pisu i satni i dnevni i mesecni i poludisnji i godisniji i to nije muka jer se radi i ima se sta i pisati..Ovde je problem sto ljudi ne znaju sta da napisu!! Menjam poso od 50.000 rsd u privednom za 25.000 u javnom sektoru!

Zax
Gost
Zax

Ne pisu nigde u privatnom sektoru. Laz. Zaostavstina komunizma. Meri se ucinak, a ne pisanje.

Zaga
Gost
Zaga

Eto vam ga vas sns. Gradonacelnik vam naredio da pisete izvestaje na 15 minuta. Pa vi glasajte opet za njega.

Jadna
Gost
Jadna

Neka ona opravda laprdanja i pare za teslin toranj ili ide u corku… umalo da zaboravim onu kucicu od blata..vanvremenski uspeh leskovackog muzeja..

Koji su troškovi ovoga?
Gost
Koji su troškovi ovoga?

Ako 50 radnika svakog dana predaju po jedan list papira samo na izveštaje,to iznosi 250 lista papira nedeljno,1000 lista papira mesečno.A muzej troši i upropašćava drveće za 12000 lista papira koji idu samo na dnevni i satni izveštaj o radu.Plus toner koji se troši za štampanje.To su budžetske pare koje idu iz džepa građana.Direktorka voli da se razbacuje tuđim parama.
Da li je ovakav način rada neophodan za instituciju koja navodno uzima sve moguće nagrade po celoj zemlji,a prikriva kriminalna dela kao što je krađa humanitarne pomoći od nesrećno preminulog sugrađanina?Direktorka i dalje nije zadovoljna radom radnika Narodnog muzeja, ovo su kazne zbog informacija o krađama koje su procurile u javnost i koje je jedino vaš portal objavio.Svi ćute o tome.

Peca
Gost
Peca

Čekaj, premijer(ka) obeća neku digitalizaciju? Što se izveštaji ne šalju na mail? Da nije što je pola zaposlenik u gradskoj upravi funkcionalno i informatički nepismeno (osim za “solitere”)…

Mnogo je posla mora se
Gost
Mnogo je posla mora se

Pisali bi oni dnevni izvestaj, ali mnogo ima posla pa nije pregledno. Ovako, kad se to izdeli na svaki sat ponaosob onda direktorka moze lakse da vidi sta se radi.
A hoce li i direktorka i zamenik da pisu izvestaj o tome sta rade, ili to samo uposlenici moraju?

Проститутки Бишкека