A u leskovačkom muzeju pišu izveštaje zaposleni za svaki sat

LESKOVAC

Da može to sa pisanjem izveštaja i mnogo agilnije i žešće pokazuje primer leksovačkog Narodnog muzeja.

U ovoj ustanovi izveštaje o svom raduu pišu svi zaposleni.

Ali jok dnevne već – satne.

Dakle, direktorka ove ustanove Mira Ninošević je na jučerašnjem sastanku naredila da se izveštaji pišu o aktivnostima zaposlenih iz sata u sat.

Rečena je navela da je takav nalog, navodno, stigao iz kabineta gradonačelnika a zapolsneima su podeljeni formulari za izveštaje sa obeleženim satima.

I to nije sve.

Izveštaji se pišu i subotom i nedeljom, za one koji rade tih dana.

Naši izvori nisu mogli da preciziraju da li zaposleni direktorku obaveštavaju i u kom sati su danas tačno morali u wc, što bi se reklo po staroleskovački “poradisebe”.

Prati
Obavesti me o
guest
12 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mikan
Mikan
11 Jula, 2019 1:28 pm

Zalosno, ali je moramo razumijeti. Ne razumijemo onog koji je iskopao iz treceg rijeda.

Glupost
Glupost
8 Jula, 2019 5:50 pm

Bilo bi u redu samo ako bi i sefovi,gradonacelnici,ministri itd.svakog sata i na dnevnom nivou podnosili izvestaje. Mozda bi shvatili koliko je ovo glupo,posebno sto vecina poslova ne moze da se normira po satu,neka im neko prvo da specifikaciju posla za sat/dan i uracuna i vreme za pisanje izvestaja.

Goran
Goran
6 Jula, 2019 10:58 pm

Cist mobing. Za ovo treba tuziti…

Zvezdan
Zvezdan
7 Jula, 2019 10:02 am
Odgovori  Goran

Sve ove gluposti su i uvedene ciljano, prema radnicima koji su već tužili muzej za uzurpiranje njihovih prava, pa su direktorki potrebni dokazi o njihovom “neradu” da bi se branila na sudu. Proširenje za pisanje izveštaja iz sata u sat na sve radnike, pa i spremačice i portire (!!!) samo je maska za osnovni motiv direktorke.
Ne, ne, niko ovde nije lud, ali bi dr Tojaga mogao da pogleda!

Koza
Koza
7 Jula, 2019 8:58 pm
Odgovori  Zvezdan

Biti u normali. Poreklo reči je norma, što znači pravilo, granica, dakle ne odstupati od postavljenih normi ili dogovorenih konsenzusom. Definicija normalnog. Ne raditi na svoju ruku.

Gazda Jezda
Gazda Jezda
6 Jula, 2019 6:37 pm

Pa ovo je trebalo odavno uveati u sve javne ustanove. U privatnom sektoru se pisu i satni i dnevni i mesecni i poludisnji i godisniji i to nije muka jer se radi i ima se sta i pisati..Ovde je problem sto ljudi ne znaju sta da napisu!! Menjam poso od 50.000 rsd u privednom za 25.000 u javnom sektoru!

Zax
Zax
9 Jula, 2019 11:31 am
Odgovori  Gazda Jezda

Ne pisu nigde u privatnom sektoru. Laz. Zaostavstina komunizma. Meri se ucinak, a ne pisanje.

Zaga
Zaga
6 Jula, 2019 7:54 am

Eto vam ga vas sns. Gradonacelnik vam naredio da pisete izvestaje na 15 minuta. Pa vi glasajte opet za njega.

Jadna
Jadna
6 Jula, 2019 6:21 am

Neka ona opravda laprdanja i pare za teslin toranj ili ide u corku… umalo da zaboravim onu kucicu od blata..vanvremenski uspeh leskovackog muzeja..

Koji su troškovi ovoga?
Koji su troškovi ovoga?
5 Jula, 2019 11:42 pm

Ako 50 radnika svakog dana predaju po jedan list papira samo na izveštaje,to iznosi 250 lista papira nedeljno,1000 lista papira mesečno.A muzej troši i upropašćava drveće za 12000 lista papira koji idu samo na dnevni i satni izveštaj o radu.Plus toner koji se troši za štampanje.To su budžetske pare koje idu iz džepa građana.Direktorka voli da se razbacuje tuđim parama.
Da li je ovakav način rada neophodan za instituciju koja navodno uzima sve moguće nagrade po celoj zemlji,a prikriva kriminalna dela kao što je krađa humanitarne pomoći od nesrećno preminulog sugrađanina?Direktorka i dalje nije zadovoljna radom radnika Narodnog muzeja, ovo su kazne zbog informacija o krađama koje su procurile u javnost i koje je jedino vaš portal objavio.Svi ćute o tome.

Peca
Peca
6 Jula, 2019 5:45 pm

Čekaj, premijer(ka) obeća neku digitalizaciju? Što se izveštaji ne šalju na mail? Da nije što je pola zaposlenik u gradskoj upravi funkcionalno i informatički nepismeno (osim za “solitere”)…

Mnogo je posla mora se
Mnogo je posla mora se
5 Jula, 2019 11:05 pm

Pisali bi oni dnevni izvestaj, ali mnogo ima posla pa nije pregledno. Ovako, kad se to izdeli na svaki sat ponaosob onda direktorka moze lakse da vidi sta se radi.
A hoce li i direktorka i zamenik da pisu izvestaj o tome sta rade, ili to samo uposlenici moraju?

Проститутки Бишкека
12
0
Ostavite komentar.x
()
x