Redžepi: Ostavka Haradinaja volja SAD

PREŠEVO

Nekadašnji zamenik predsednika opštine Preševo i jedan od lokalnih komandanata u Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Medvedje i Bujanovca ( OVPMB) Orhan Redžepi rekao je za JUGpress da doskorašnji premijer Koosva Ramuš Hardinaj u svojim izjavama pokazuje, kako tvrdi ” političko neznanje”.

“Zamislite šta je rekao sinoć na televiziji T7 da “ukoliko se ukinu takse, to automatski znači podelu Kosova i stvaranje “Dodik Republike” na severu Kosova”. Pa hajde onda, ukoliko se SAD i Rusije dogovore o rezmeni teritorija izmedu Kosova i Srbije, tad će upravo prvo da se podeli Kosovo a tek će onda da se ukinu takse”, kaže Redžepi.

” S druge strane ponosno kaže da je ostavku podneo radi toga da u Hag ide samo kao Ramuš Haradinaj a ne kao predsednik Vlade Kosova, jer bi taj položaj ugrozio suverenitet drzave. Ako je tako, zašto je u svojoj Vladi držao trojicu ministara koji imaju optužnicu”, dodao je Redžepi.

On smatra da je Haradinajeva ostavka “volja SAD, tako da mu sigurno sledi i politicka likvidacija, sve je to bilo jasno kada nije dobio vizu za SAD, a pogotovo potpuno zanemarivanje njegovog prisustva povodom inauguracije nove zgrade američke ambasade u Prištini”, uveren je Redžepi.

” Naravno, njegova politicka likvidacija bice vrlo korisna za Kosovo, a pogotovo za Presevsku Dolinu, jer je upravo on bio najveci protivnik pripajanja Republici Kosovo”, smatra Redžepi.  

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare