“Otadžbina” : Srpska lista u Berlin otišla sa Ramušem Haradinajem

KOSOVSKA MITROVICA

Svi prorežimski mediji u Srbiji objavili su posetu Vučićeve „Srpske liste“ Berlinu. Međutim, ono najvažnije su prećutali. Ta poseta je u okviru vlade samoproglašene Republike Kosovo na čelu sa njenim predsednikom Ramušem Haradinajem, saopštio je danas Narodni pokret Srba sa KIM “Otadžbina”.
“Odlazak ove separatističke Vlade u Nemačku ima za cilj da od Angele Merkel dobiju podršku za dobijanje vizne liberalizacije. Vučićeva „Srpska lista“ koja je koalicioni partner u separatističkoj vladi i čijom podrškom ona opstaje treba u tome da im pomogne.
Ni deset dana nije prošlo od brutalnog prebijanja Srba u Zubinom Potoku a Vučićeva izdjanička „Srpska lista“ ne da nije napustila separatističke institucije nego obavlja i važne „državne poslove“ za Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća sve Srbe da su u separatističkoj tvorevini zvanoj Republika Kosovo i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj izabrani glasovima „Srpske liste“.
Vučićevu „Srpsku listu“ iz skupštine i vlade Kosova ne može da izbaci ni hapšenje direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića koga su kao poslednju džukelu vodili kroz Prištinu. Vučićeva „Srpska lista“ postojano opstaje u vladi samoproglašene Republike Kosovo i kada separatisti formiraju vojsku Kosova. Čak i povećanje taksi od 100% na koje Vučić svakodnevno cvili „kao Damljanov zelenko“ ne može da natera „Srpsku listu“ da izađe iz skupštine i vlade Kosova. Ni brutalno prebijanje Srba u opštini Zubin Potok nije dovoljan razlog da oni napuste separatističke institucije. Možda bi jedino bacanje atomske bombe na Srbe sa Kosova i Metohije prisililo „Srpsku listu“ da ne boravi više u tim institucijama, mada, ni to nije sigurno.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da za svoj rad u ovim institucijama primaju plate i dnevnice od separatista. To su zaslužili time jer učestvuju u vlasti kao koalicioni partneri Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja. Bez njihove podrške ta vlast bi se urušila.
Glavni razlog zašto su oni u ovim separatističkim institucijama je strah Aleksandra Vučića da će u slučaju njihovog napuštanja on izgubiti podršku Evropske unije. Bez te podrške njegov diktatorski režim ne može da opstane. Zato je on srpeman na svakakva poniženja od strane separatista. Ta poniženja pravda time da je on čovek mira i stabilnosti na Balkanu i zato nema nikakve reakcije Beograda na agresivne korake Prištine. Jedina reakcija su stalna podizanja borbene gotovosti Vojske Srbije koje izazivaju već podsmehe kod separatista u Prištini.
Desetog juna u Savetu bezbednosti UN održaće se sednica zbog brutalnog prebijanja Srba. Sa onima koji su naredili prebijanje Srba na severu KiM Vučićeva „Srpska lista“ seiri i baškari se po Berlinu obavljajući „važne državne poslove“ za samoproglašenu republiku Kosovo. I ovo govori koliko je Vučićeva nacionalna politika prema južnoj srpskoj pokrajni štetna, besmislena, neodgovorna, neozbiljna i šizofrena. Uostlom, kao i sam autor te politike” navodi se u Narodog pokreta Srba sa KIM “Otadžbina”. .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare