Najavljena premijera predstave “Otac”

LESKOVAC

U utorak 22. januara sa početkom u 20 časova u Narodnom pozorištu biće odigrana predstave „Otac“. Komad je rađen po tekstu Augusta Strindberga, a režiraće ga Miloš Jagodić. Dragan Marjanović, vd direktora pozorišta, ističe da je ovo prva od pet premijera koje se očekuju u 2019. godini.

„Datum za ovu premijeru nismo slučajno odabrali, jer se 22. januara navršava 170 godina od rođenja pisca. Mi smo se potrudili da napravimo predstavu koja dostojna ovog pozorišta i imamo velike planove sa njom. Nadam se da će ova drama naći svoj put do publike.“

Reditelj Miloš Jagodić zahvalio se najpre prethodnom direktoru pozorišta Stanislavu Grujiću s kojim se dogovarao oko priprema za ovu predstavu.

„Sa novim direktorom Marjanovićem samo smo nastavili tu priču i, ispostavilo se, imao sam bezrazložan strah da se nešto ne promeni promenom na čelu kuće. Mislim da smo više nego kreativno komad doveli do premijere. Za mene, kao čoveka koji prosto živi u pozorištu, je jako važno da smo mi imali izuzetno kreativan proces rada. U tom smislu sam zahvalan ansamblu i celokupnoj tehnici, odnosno svim onim ljudima koje publika ne vidi na sceni. Inače, ovaj tekst može da se radi na hiljadu načina. Naša verzija je vrlo emotivna, dramska i dramatična priča sa elemenzima trilera. Ima i melodramskih momenata, jer je to ipak jedna porodična priča. Mislim da će publika gledati nešto što je onako starinsko, a moderno pozorište. Nema tu zakukuljenih i zamumuljenih stvari, kakvih je danas mnogo u pozorištu. Ovo je jedan realističan komad, a opet sa pokušajem da dostigne neku poetsku stranu kroz univerzalnu dramatičnu priču o borbi između polova.“

Karte za premijeru su puštene u prodaju. Iz pozorišta poručuju da je, po običaju, zbog obaveza koje postoje prema ljudima koji su radili predstavu i prema protokolu, smanjen broj karata u prodaji, tako da pozivaju zainteresovane da požure i nabave karte na vreme. Cena je 300 dinara. Prva repriza će biti početkom februara. Pokrovitelj predstave je Grad Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare