Predsedavajući OEBS-a, ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Anđelino Alfano, posetio Misiju OEBS-a u Srbiji

BEOGRAD, 27. februar 2018. godine –  Predsedavajući OEBS-a Anđelino Alfano posetio je danas u Beogradu Misiju OEBS-a u Srbiji i razgovarao o tekućem radu sa šefom Misije, Andreom Oriciom i zaposlenima.

,,Aktivnosti OEBS-a na terenu su važno sredstvo za pružanje pomoći zemljama domaćinima u njihovim reformskim procesima.  Odlična saradnja Srbije sa Misijom OEBS-a će omogućiti državi da nastavi da ima koristi od stručne pomoći OEBS-a u ključnim oblastima kao što su vladavina zakona, reforma sektora bezbednosti i sloboda medija,” istakao je Alfano.

Alfano, koji je takođe u zemlji povodom razgovora o regionalnim pitanjima, dodao je: ,,Budućnost ovog regiona u velikoj meri zavisi od prevazilaženja nasleđa iz prošlosti u ovim zemljama i razvoja saradnje uz pomoć novih, pozitivnih narativa.  OEBS ima značajnu ulogu u dopunjavanju stalnih  napora u tom pravcu, kroz konkretne aktivnosti”.

Nakon sastanka na kom su predstavljene aktivnosti Misije OEBS-a u oblasti negovanja povezivanja mladih iz Srbije i Albanije i poboljšanja međusobnog razumevanja kroz razmenu novinarskih tekstova iz ove dve države, Alfano je naglasio da je za budućnost regiona presudno osnaživanje mladih, promovisanje međuljudskih kontakata i razvijanje konstruktivnih narativa u medijima.

Šef Misije Oricio istakao je posvećenost Misije pružanju podrške reformama i regionalnoj saradnji.

,,Misija OEBS-a u Srbiji nastaviće da podržava uključivanje mladih i dijalog između različitih zajednica, kao i da u partnerstvu sa zemljom domaćinom radi  na unapređenju delotvornog sprovođenja i dugoročne održivosti reformi, koje su zasnovane na principu lokalnog rukovođenja”, rekao je.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare