48 sati budnosti od večeras u Berlinu

BERLIN

Performans 48 sati budnosti premijerno se  izvedi u Berlinu od veceras  ( sreda , 14.9.) u galeriji Holcmarkt (Holzmarkt). Performans poziva građanke i građane Berlina da 48 sati ostanu budni i učestvuju u neprekidnom javnom čitanju stotina stranica teksta: ličnih ispovesti izbeglica i priča o njihovoj sudbini koje, od antike do danas, pripovedaju o nesreći onih koji su morali da pobegnu i napuste svoje domove. 48 sati budnosti poziva na humanost, solidarnost i ne-ćutanje, na delovanje i budnost.

Performans je deo multidisciplinarnog projekta WakEUp čiji su autori Andrej Nosov i Srđan Ćešić, a izvođači i koautori Janko Dimitrijević, Nevena Negojević i Jelena Graovac. Live stream celokupnog performansa biće emitovan na internet stranici http://actionwakeup.net/.

U okviru pratećeg programa biće otvorena izložba fotografija Marka Drobnjakovića Na putu, koja beleži svakodnevicu izbeglica sa Bliskog Istoka na putu ka Evropi. Izložbu prate video radovi Violončelo Srđana Ćešića i Solidarnost Andreja Nosova.

Performans 48 sati budnosti u Berlinu realizuju Heartefakt fond i Serbinale uz podršku Ministarstva kulture i informisanja RS, Holzmarkt kooperative i inicijative Berlin Belgrade Connection.

Hartefakt je osnovan 2009. god. sa ciljem jačanja kritičke svesti i izgradnje otvorenih i slobodnih društava u regionu Zapadnog Balkana kroz kreativnu, stručnu i umetničku razmenu. Hartefakt podržava i podstiče savremeno i angažovano kulturno i umetničko stvaralaštvo i stvara uslove za kreiranje novih generacija progresivnih ljudi.

Serbinale јe platforma osnovana u Berlinu 2013. god. čiјi јe glavni cilj promociјa kulture i umetnosti iz Srbiјe u Berlinu i Nemačkoј. Kroz programe i proјekte koјe realizuјe, Serbinale nastoјi da pospeši kulturnu razmenu između umetnika iz Srbiјe i Nemačke i inicira diјalog dveјu kultura

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare