240 hiljada dinara za podršku idejama građana

NIŠ

Prvi javni događaj Lokalne fondacije Niš u 2022. godini okupio je veliki broj ljudi u Narodnom pozorištu u Nišu, koji su imali mogućnost da se nadmeću za više od 20 predmeta na licitaciji.      

Od prodatih predmeta na ovom događaju prikupljeno je 118.500 dinara, koje Trag fondacija duplira što u praksi znači da je javna licitacija donela još ukupno 237.000 dinara koje će biti deo velikog fonda za podršku idejama građana na narednom konkursu LFN.

      Među predmetima koji su izazvali najveće interesovanje, našla se majica sa potpisom Novaka Đokovića, koja je prodata za 14.500 dinara. Bademantil vaterpoliste Save Ranđelović, navijački šal Meraklija sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija, lopta sa potpisima fudbalera Radničkog iz Niša, samo su neki od predmeta za koje su zainteresovani liciteri pokazali veliko interesovanje.

     Loklana fondacija Niš  se ovom prilikom zahvaljuje Narodnom pozorištu u Nišu na podršci u realizaciji ove javne licitacije i ustupljenom prostoru.

    „ Zahvaljujući podršci građana i društveno odgovornih kompanija, Lokalna fondacija Niš je uspela da ispuni svoj cilj i prikupi 15.000 evra u lokalnoj zajednici“, kažu u Lokalnoj fondaciji Niš.

     U toku su pripreme za raspisivanje velikog javnog konkursa u maju, gde će formalnim i neformalnim grupama građanima biti pružena podrška za realizaciju kreativnih i proaktivnih ideja.

    Podsetimo, na dva javna konkursa u 2021. godini, podršku je dobilo već 15 ideja, od toga je čak 12 stiglo od neformalnih grupa. Lokalna fondacija Niš aktivno radi već godinu ipo dana i podržava ideje građana iz oblasti uređenja grada, umetnosti, kulture, obrazovanja i sporta.

Foto: Saša Đorđević

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare