Da li je leskovački “Vodovod” gubitaš?

LESKOVAC

Skupština grada Leskovca na poslednjoj sednici nije dala je saglasnost na odluku upravnog odbora JKP „Vodovod“ Leskovac o smanjenju kapitala radi pokrića gubitaka u poslovanju a, kako je objašnjeno, radi  usaglašavanja sa preporukama koje je dala državna revizorska institucija 2014. godine,

Gubitak u iznosu od 204 miliona dinara odnosi se na period od 2005. do 2010. godine. To je otvorilo pitanje kako je ranijih godina poslovalo ovo javno-preduzeće, koje je, inače, prema poslednjem izveštaju, 2015. godinu završilo sa dobitkom od oko 10 miliona dinara.

Naime, državna revizorska institucija je u svom izveštaju iz decembra 2015. godine  utvrdila da je upravni odbor ovog javnog preduzeća 13. 8. 2012. godine doneo odluku o smanjenju kapitala radi pokrića gubitka u poslovanju po godišnjim računima, za period od 2005. do 2010. godine u iznosu od 204 miliona 573 hiljade dinara. U poslovnim knjigama preduzeća izvršeno je evidentiranje smanjenja kapitala, a da prethodno nije pribavljena saglasnost osnivača, odnosno grada Leskovca, što je po zakonu bilo neohodno, konstatovali su revizori.

Takođe je utvrđeno je da je rešenjem Agencije za privredne registre 27. 6. 2015. godine izvršen upis kapitala u iznosu od 1.174.529.070 dinara, a udeo osnivača Skupštine opštine Leskovac iznosi 100 posto. Državni kapital preduzeća u bilansu stanja na dan 31. 12 2014. godine iskazan je u iznosu od 969.955.324 dinara i ne slaže se sa kapitalom upisanim u registar privrednih subjekata, koji se vodi kod APR-a.

Kompletan tekst u štampanom izdanju Nove Naše reči i  i na sajtu novanasarec.org.rs, na linku http://novanasarec.org.rs/da-li-je-leskovacki-vodovod-gubitas/

 

Da li je leskovački “Vodovod” gubitaš?

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ja....
ja....
7 godine pre

Gubitasi ili ne to je njihov problem a potrosaci treba da imaju ispravnu vodu i za pice a ne vodu samo za ostale potrebe. A ova voda definitivno nije za pice jer smrdi na tinju ili sta god, hlor se isto tako oseca. Njima se placa racun za vodu a onda se opet placa za flasiranu vodu jer nam treba i za pice ne samo za kupanje i pranje..