Cilj članova „Mozaika“ je da pokažu nacionalno blago i van Srbije

NIŠ

Ansambl Narodnih igara i pesama „Mozaik“ ,započeo je svoju igračku sezonu proslavom svoje Krsne slave Sveta Tri Jerarha koju tradicionalno obeležavaju svake godine. Na samom početku godine najavljuju mnogo aktivnosti i koncerata gde će „Mozaik“ predstaviti svoju folklornu tradiciju baš kako Grad Niš i Nišlije zaslužuju. Osim što su se članovi ovog folklornog ansambla posvetili očuvanju tradicije i narodnih igrada, značajno mesto u njihovom radu zauzimaju i humanitarne akcije po kojima su već postali poznati. Uvek su spremni da priteknu svima u pomoć i to čine punim srcem.

                                Svoj Godišnji koncert održaće 8. aprila u sali Prirodno matematičkog fakulteta u Nišu,zatim Festival Folklora u maju mesecu gde će okupiti veliki broj folkloraša iz cele Srbije,nakon toga očekuje ih Seminar folklora koji tradicionalno organizuju, zatim Letnja turneja u Bugarskoj kao i takođe Letnji Karavan Mozaika koji su  prošle godine krenuli sa Juga Srbije,a ove godine biće to tri nove destinacije sa celovečernjim koncertima sa preko 60 igrača koje će održati u Guči, Kraljevu i Vrnjačkoj Banji.

                               „Za Mozaikovce su ovo redovne aktivnosti koji su u njihovom planu i programu svake godine,jer kako kažu jedan Folklorni ansambl treba pored igranja u sali,isto tako i da pokaže na scenama širom Srbije i ostalih država svoje nacionalno blago i u svom gradu da organizuju razne manifestacije. Mnogo novih ideja još stoji u fiokama i čekaju pravo vreme da se dese, jer baš sve te ideje su pisali članovi ansambla, kao i članovi upravnog odbora i umetničkog saveta“, kaže Marjan Zdravković, direktor i umetnički rukovodilac ANIP “Mozaik”-a .

                         On dodaje da je ansambl Mozaik velika porodica i da je važna svaka ideja koja dolazi od članova ansambla.

                        „Jako nam je važno da svačije ideje i mišljenja čujemo i pokušamo da ih realizujemo, jer tako dokazujemo da je Mozaik jedna velika porodica gde vlada velika želja za tradicijom i gde poštujemo svakog našeg člana. Ponosni smo na naše Humanitarne akcije koje stalno organizujemo i uvek se trudimo da pomognemo kako deci tako i starijim sugrađanima kojima je pomoć potrebna. Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji prepoznaju naš rad na adekvatan način i Mozaik prepoznaju kao veliki potencijal,za to su dokazi nagrade i povelje koje smo dobili kao Organizacija u koju možete imati poverenje i sa kojom uvek možete sarađivati“, ističe Marjan Zdravković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare