Za dekontaminaciju vranjskog pozorišta skoro 49 miliona

VRANJE

Gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković potpisao je sa  Vladimirom Nikolićem iz Instituta za nuklearne nauke iz Vinče ugovor o dekontaminaciji zgrade Pozorišta „Bora Stanković“ koja će koštati 45.804.008 dinara.

Izvođač radova se obavezuje da će otpočeti radove dekontaminacije u roku od 15 dana od dana potpisivanja ugovora i ovaj proces će biti izveden u devet faza.

Takođe, izvođač je u obavezi da, po završetku poslednje faze, u roku od 30 dana, dostavi finalni izveštaj o dekontaminaciji zgrade vranjskog pozorišta.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Mulenković nedavno je  odgovarao  na pitanje da li će izvodjač radova , Gradjevinska firma “Banković” možda finansirati dekontaminaciju  u intervjuu JUGpressu.

“Što se tiče izvođača radova lokalno pravobranilaštvo je pokrenulo sudski proces i to je u toku. Tu kao grad  ne možemo da se mešamo. Dao sam ovlašćenje pravobraniocu da vodi proces i da ga vodi u interesu grada. Što se tiče dekontaminacije, to će vršiti Institut „Vinča“, referentna ustanova. Imao sam sa njihovim predstavnicima nedavno razgovor i dogovorili se o daljoj saradnji. Na namenskom računu grada Vranja za obnovu Pozorišta trenutno je 7.745.000 dinara. To je ta prva inicijalna injekcija sa kojom će, u avgustu, početi dekontaminacija Pozorišta. Zvanično je iz Instituta  stigao ugovor koji kad ga naša pravna služba prouči treba da potpišemo. Dekontaminacija će trajati šest meseci i uspeli smo da oborimo cenu, što ćemo objaviti kad potpišemo ugovor. Mislim da ima prostora  i za još neke uštede. Da li će država da pomogne, ja se iskreno nadam, ali u svakom slučaju, moraćemo i mi da iz lokalnih resursa završimo priču o dekontaminaciji. Cilj nam je, ali i interes  svih građana da Pozorište konačno počne da radi. Ne zaboravite da nakon toga sledi  druga faza i da ima još investicija oko Pozorišta”, rekao je Milenković.

Ako sam vas dobro razumela, izvođač radova, dok se ne završi sudski postupak, dakle nema nikakve finansijske obaveze, iako je do toga doveo, pitala je novinarka JUGpressa.

“To treba da se utvrdi na sudu, proces je u toku i sud će konačnu reč dati”, rekao je Milenković..

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare