Kupalište na Vučjanki i svečano otvoreno

VUČJE

Vučjansko more sada je spremno da primi kupače jer je izvedeno spuštanje brane i formiranje mikroakumulacije koje je bilo povereno Mehanizaciji Niš, firmi koja je specijalizovana za održavanje vodotokova u našem okrugu, rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na svečanosti povodom početka rada uredjenog kupališta na reci Vučjanki, kod hidrocentrale.

 

„ Mesna zajednica Vučje, koja je zadužena za održavanje kupališta, sklopila je i ugovor sa Udruženjem spasilaca na vodi Srbije, pa će zbog bezbednosti kupača ovde svakodnevno biti dežurne i spasilačke ekipe, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno skoro pola miliona dinara“, rekao je Cvetanović i upozorio da će  četiri spasioca voditi računa o kupačima samo na prostoru kupališta, od mosta do brane, pa se posetiocima ne preporučuje kupanje na drugim delovima Vučjanke, koji nisu uređeni, što je i istaknutno na postavljenim tablama.

Kupalište će raditi od 10 do 18 sati, a sezona će trajati do kraja avgusta.

Vucjanka2 Vucjanka 4 Vucjanka 10

„Verujem da će svi posetioci uživati u prirodnim lepotama kanjona Vučjanke i lepoti kupališta u čije smo uređenje prošle godine uložili osam miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine i turizma doniralo pet miliona dinara“, objasnio je Cvetanović.

On je podsetio da su tada obnovljeni stari most i brana, kupalište je obezbeđeno kamenom ogradom, postavljeni su, kako je rekao „ savremeni toaleti“, solarna rasveta i kućice sa klupama za odmor posetilaca, a popločana je i produbljena i pećina u blizini brane.

„Kupalište postepeno vraća svoj nekadašnji sjaj, a verujem da će narednih godina privlačiti još veći broj turista, jer ćemo uskoro nastaviti sa radovima na njegovom uređenju.

Vucjanka 29 Vucjanka 28 Vucjanka 25 Vucjanka 22 Vucjanka 21 Vucjanka 16

Želimo da ovo mesto bude prava oaza opuštanja za posetioce u toplim letnjim danima, jer ceo vučjanski kraj itekako ima šta da ponudi“.

Vucjanka 11 Vucjanka 9 Vucjanka 10

Na pitanje novinara JUGpressa da li se razmišlja o obnavljanju nekadašnjeg ugostiteljskog objekta koji  se nalazi u neposrednoj blizini kupališta Cvetanović je kratko odgovorio „ne“.

Vucjanka12 Vucjanka 13 Vucjanka 14 Vucjanka 15 Vucjanka 17

Vucjanka 24 Vucjanka 34 Vucjanka 32 Vucjanka 29 Vucjanka 26 Vucjanka 31

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Branko
Branko
4 godine pre

A zasto nece biti restorana u okviru kupalista?
Svi dobro znamo da posle kupanja i boravka u vodi covek dobro ogladni i da svaka hrana dobro dodje. Ako vec ne zelite stari restoran da obnavljate bar postavite neki kiosk sa Leskovackim rostiljem. To ce ici samo tako.
Hvala