UHAPŠEN ZBOG ZLOUPOTREBE I PERESKE UTAJE

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, u saradnji sa inspektorima regionalnog odeljenja poreske policije u tom gradu , uhapsili D. P. (1964) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.

 

Sumnja se da je D. P. kao odgovorno lice privrednog subjekta, u toku 2013. godine na ime pružanja usluga sačinio fiktivne ugovore i tako stekao imovinsku korist na ime privrednog subjekta u iznosu od  3,7 miliona dinara, kao i da je u januaru 2015. godine u katastru nepokretnosti prikazao lažni dokument.

 

Takođe se sumnja da od aprila 2013. do marta 2015. godine nije prikazivao prihod privrednog subjekta čime je oštećen budžet Republike Srbije za 15,7 miliona dinara.

 

Policija je podnela krivičnu prijavu, u redovnom postupku, i protiv Nišlije zaposlenog u katastru zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nesavestan rad u službi.

 

Osumnjičenom D. P. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti predat Višem javnom tužilaštvu u Nišu, navode u niškoj policiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare