OBELEŽEN DAN PEDAGOŠKOG FAKULTETA

VRANJE

Povodom Dana Pedagoškog fakulteta u Vranju, održana je svečanost na kojoj su dodeljene diplome i zahvalnice najboljim studentima i zaslužnim radnicima ove obrazovne ustanove.

Čestitajući Blagovesti, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, i Dan fakulteta, gradonačelnik Zoran Antić je rekao da ustanova pored obrazovno – naučne funkcije ima i širi značaj, uzimajući u obzir geopolitički položaj našeg kraja, demografske prilike i stepen obrazovanja stanovništva uopšte. Antić je rekao da nema kvalitetnog znanja bez kvalitetnog obrazovanja.

“Po završetku studija bićete prosvetni radnici sa najplemenitijem zvanjem: učitelj i vaspitač. Nastavite sa ličnim usavršavanjem, uporno radite, vratite dostojanstvo profesiji i izborite se za ugled u društvu u kome je već duže vreme poremećen sistem vrednosti”, rekao je Antić.

On je, potom, dodelio novčani iznos od 30.000 dinara najboljoj studentkinji Dragani Jovanović, sa prosekom 9.80. Na svečanosti su govorile i dekan fakulteta Sunčica Denić i ambasadorka Srbije u Republici Makedoniji Dušanka Divjak Tomić, a nastupio je i Hor Pedagoškog fakulteta “Daskal”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare