Žurka za osmake 20. juna

LESKOVAC

Na konferenciji za medije u svečanoj sali grada Leskovca Ilija Đorđević, predsednik Aktiva osnovnih škola u Leskovcu, poželeo je sve najbolje učenicima osmog razreda leskovačkih osnovnih škola, koji završavaju svoje osnovno školovanje.

„Na predlog gradonačelnika smo došli na ideju da uradimo nešto što do sada nije činjeno, a to je da okupimo sve osmake na jednu veliku žurku. Uz pomoć grada i Turističke organizacije Leskovca osmacima smo želeli da organizujemo manifestaciju povodom završetka osnovne škole u Spomen parku. Na žalost, zbog vremenskih uslova, ta manifestacija neće biti održana sledećeg vikenda, kako je bilo planirano, nego 20. juna.

Đorđević ističe da učenike očekuje i završni ispit, jedna od prvih važnih stvari u njihovim životima.

„Želimo da im omogućimo da zablistaju na tom ispitu i zato smo završnu manifestaciju odložili za period posle tih dešavanja, 20. juna u vremenu od 18-21 sat. Odlučili smo se za Spomen park jer nam je takođe želja da našim učenicima, ali svima ostalima pokažemo da možemo da koristimo pogodnosti koje naš grad ima i da ne moramo da slavlja pravimo samo u nekom zatvorenom prostoru. Želimo da naša deca pre svega budu zdrava, da se druže, povezuju, da nešto menjamo na bolje, a da ovakva manifestacija postane tradicionalna.“

Đorđević je pojasnio i to da neki đaci završnih razreda osnovnih škola idu na proslavu u restorane, ali je to u organizaciji roditelja.

„Oni slave malu maturu na taj način, ali mi želimo da im pokažemo da je to moguće uraditi i na drugi način. Pojedini roditelji smatraju da ta deca nisu dorasla kafanama i da ne trebaju tamo da slave malu maturu. Ministartsvo je direktorima osnovnih škola zabranio da organizuju proslave u objektima kao što su restorani i kafane, tako da je to isključivo u organizaciji samih roditelja. Mi smo spremni da u prostorijama škole (učionicama, fiskulturnim salama) organizujemo njihove zabave i druženja, a mislim da je ova ideja o organizaciji proslave u Spomen parku idealna prilika za to.“

Direktor Turističke organizacije Leskovca Nebojša Kocić kaže da je u pripremi program koji će sigurno privući pažnju osmaka.

„Biće montirana bina, oni vole di-džejeve, jutjubere… Ove godine će se pojaviti naša grupa „Kasperi“, a sledećih godina će verovatno biti i neka veća zvezda. Mislimo da je slavljenje male mature, odnosno drugarske večeri, možda, bolje obeležeiti na ovaj način nego sa garderobom i načinom koji nije baš primeren za njihov uzrast.“

4
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
1 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
4 Autor komentara
DekiNešavojkan82Bokica Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Neša
Gost
Neša

Iz meseca u mesec neka nova dešavanja u gradu i to odlična dešavanja. Konkretno, ova žurka je odlična stvar. Sve pohvale za inicijativu.

vojkan82
Gost
vojkan82

Nešto novo i pre svega lepo. Nadam se da će postati tradicija.

Bokica
Gost
Bokica

Odlucna stvar za nase osmake.

Deki
Gost
Deki

I ovde li se navuče, bote? Ti li misliš da čitaoci ne znaju da je jedan bot napisao tri komentara?

Проститутки Бишкека